• Trei asteroizi uriași, dintre care unul a fost etichetat ca fiind potențial periculos, se vor apropia aproape de Pământ în ziua de Crăciun, trioul de roci spațiale fiind perturbat destul de ușor.
  • Se spune că unul dintre asteroizi, numit 2022 YL1, are lățimea aripilor unui Boeing 777, în timp ce un altul, YA14, este la un pas de a avea lungimea unui teren de fotbal.
  • Acești trei asteroizi care vor avea un contact apropiat cu Pământul provin din centura de asteroizi care înconjoară Soarele.

Trei asteroizi uriași care se îndreaptă cu viteză spre Pământ se vor apropia aproape de planetă în ziua de Crăciun, fiind o observație solară pentru perioada sărbătorilor. Se spune că unul dintre asteroizi, numit 2022 YL1, are lățimea aripilor unui Boeing 777, în timp ce un altul, YA14, este la un pas de a avea lungimea unui teren de fotbal.

Un al treilea asteroid, 2022 TE14, este măsurat aproximativ cât o clădire de 50 de etaje, iar toți trei urmează să se apropie de Pământ la distanțe relativ mari în raport cu universul. Acești trei asteroizi care pot fi perturbați destul de ușor”, potrivit unui expert, sunt pregătiți pentru o trecere apropiată de Pământ mâine.

Se spune că 2022 YL1 măsoară între 124 și 278 de picioare, în timp ce 2013 YA14 măsoară între 167 și 360 de picioare, dar cel mai mare dintre toate este 2022 TE14, care măsoară între 312 și 689 de picioare în diametru. (Piciorul este o unitate de lungime utilizată în sistemele de unităţi de măsură britanice și americane, care reprezintă o treime dintr-un yard și este împărțită în doisprezece inch.)

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Jay Tate, directorul observatorului Centrului Spaceguard din Marea Britanie, a declarat: „Asteroizii sunt bucăți de planetă care nu s-au format” care orbitează în jurul Soarelui între Marte și Jupiter, în centura principală de asteroizi. Cu toate acestea, deoarece sunt relativ mici, asteroizii pot fi perturbați destul de ușor, astfel încât pot dezvolta orbite care se intersectează cu cele ale planetelor”.

Acești trei asteroizi care vor avea un contact apropiat cu Pământul provin din centura de asteroizi care înconjoară Soarele. Fiecare dintre cei trei asteroizi este pregătit să treacă aproape de Pământ, ceea ce, în termeni universali, nu reprezintă o măsură de care să ne facem griji, existând milioane de kilometri între Pământ și asteroid.

2022 YL1, de exemplu, va trece la aproximativ 1,82 milioane de mile de Pământ, deși pentru scara universală, această distanță este considerată relativ apropiată de Pământ. Mulți dintre asteroizii care trec pe lângă Pământ sunt considerați ca fiind întâlniri apropiate, obiecte apropiate de Pământ care depind adesea de cât de mari sunt. Alți asteroizi sunt considerați potențial periculoși”, 2022 TE14 fiind etichetat ca atare, expertul PauL Chodas menționând că are șanse să lovească Pământul”.