Tu știi ce grupă de sânge ai? Află că s-a descoperit noua grupă sanguină: MAL

Majoritatea intervențiilor chirurgicale necesită transfuzii de sânge. Însă folosirea unui tip de sânge diferit de al pacientului poate avea consecințe grave.

O nouă descoperire medicală reduce acest risc.

Grupele de sânge A, B, AB și zero nu sunt suficiente pentru transfuzii?

Această grupare a tipurilor de sânge în AB, A, B și 0 este doar unul din 30 de sisteme de clasificare a sângelui. Apoi, ca lucrurile să fie și mai complicate, și aceste patru grupe de AB, A, B și 0 pot fi subgrupate în RH pozitiv și RH negativ în funcție de o proteină care se numește antigen RHD. 

Dar mai este un antigen care se numește AnWj. Acest antigen a fost identificat în 1972. Și pe lângă acest lucru a mai fost identificat un lucru foarte interesant. Că acest antigen figurează în organismul a 99,9% din populația lumii. Ceea ce înseamnă că 0,1%, deci practic o mie de oameni din un milion, nu au acest antigen. 

Din această cauză, cercetătorii au avut dificultăți foarte mari în a stabili condițiile în care există sau nu există cauzele pentru care acest antigen există și ce rezultate, ce consecințe poate avea acest lucru. 

Ce este noua descoperire și cu ce ajută?

Lipsa acestui antigen AnWj, ceea ce se observă la 0,1% din populația lumii, duce la schimbarea completă a grupei de sânge. De aici au ajuns cercetătorii la această grupă de sânge nouă MAL. 

Este important pentru că în cursul intervențiilor chirurgicale, a transfuziilor, a transplantelor, este foarte important să se știe exact în ce sistem sanguin se poate încadra pacientul respectiv. Pentru că, dacă primește o transfuzie de sânge cu sânge incompatibil cu organismul său, acesta poate fi fatal pentru pacientul respectiv. 

Deci, descoperirea acestei noi grupe sanguine MAL îmbunătățește foarte mult exactitatea cu care chirurgii pot face operațiile și rezultatul acestor operații.

Exit mobile version