• Un asteroid este o rocă relativ mică care orbitează în jurul Soarelui, alcătuită de obicei din materiale pulverulente, metalice și stâncoase.
  • 2024 MT-1 are nevoie de aproximativ 1,2 ani pentru a orbita în jurul Soarelui și are o lățime de puțin peste 79 de metri.
  • Biroul de apărare planetară al NASA urmărește asteroizii și meteorii care pot reprezenta o amenințare pentru viața pe Pământ.

Un asteroid trece astăzi pe lângă Pământ, deplasându-se cu peste 64.373 km pe oră. NASA spune că asteroidul va trece la doar 150.6345 km distanță de Pământ, o distanță relativ mică în termeni spațiali, scrie Sky News.

Acesta este cel mai apropiat asteroid, cunoscut sub numele de 2024 MT-1, de planetă în timpul orbitei sale în jurul Soarelui – cu toate acestea, el nu prezintă niciun risc pentru viața de pe Pământ.

2024 MT-1 are nevoie de aproximativ 1,2 ani pentru a orbita în jurul soarelui și are o lățime de puțin peste 79 de metri. Pentru context, înălțimea turnului Westminster Abbey este de aproximativ 68 de metri.

Recomandări

VA CÂNTA CELINE DION LA JO?
CE VREA NETANYAHU DE LA SUA
WHATSAPP VINE CU NOI AVATARE
CHARLES INVESTEȘTE ÎN ELICOPTERE
TE CONFRUNȚI CU MAHMUREALĂ EMOȚIONALĂ?
CANICULA LOVEȘTE INDUSTRIA HORECA

Un asteroid este o rocă relativ mică care orbitează în jurul Soarelui, alcătuită de obicei din materiale pulverulente, metalice și stâncoase.

Cele mai multe dintre ele orbitează în interiorul centurii principale de asteroizi, care se află între orbitele lui Marte și Jupiter, dar unele urmează traiectorii care circulă în sistemul solar interior, inclusiv 2024 MT-1.

Biroul de apărare planetară al NASA urmărește asteroizii și meteorii care pot reprezenta o amenințare pentru viața pe Pământ.

Citește și