• Egiptologul Sofia Aziz crede că Tutankhamon era un adolescent bețiv.
  • Ea susține că regele ar fi putut fi implicat într-un accident de car de mare viteză.
  • Acesta i-ar fi rupt piciorul, iar rana s-a infectat și l-a ucis..

O nouă teorie a apărut în jurul cauzei morții faraonului egiptean Tutankhamon. Speculațiile în jurul morții lui au sugerat anterior că o afecțiune care punea viața în pericol, completată cu o infecție cu malarie, ar fi putut fi sfârșitul lui, dar un om de știință a susținut ideea că alcoolul ar fi putut avea un rol, scrie Daily Mail.

Vorbind cu BBC, în timpul Festivalului Științei de la Cheltenham, egiptologul biomedical Sofia Aziz a spus că Tutankhamon ar fi putut să fie într-un accident de car, după ce a condus sub influența alcoolului.

Mormântul lui era plin de băutură

Este o referire la depozitul de vin al regelui Tut în mormântul său și a fost o provizie consistentă. Mostrele de reziduuri uscate prelevate din mormântul faranonului au devenit prima dovadă a vinului alb în regiune, când cercetătorii au investigat încă din 2006 o preferință a faraonului pentru vin.

Recomandări

PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
PROGNOZA METEO PENTRU PAȘTE
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
TU CREZI ÎN SACRIFICIU?
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA

În mormintele lor, egiptenii antici luau lucrurile pe care și le doreau în viața de apoi. Din punct de vedere istoric, Tutankhamon a fost prezentat ca un rege bolnav, deoarece mumia lui prezintă semne ale multor boli. Cu toate acestea, s-ar putea ca, în loc să fie acestea cauzele morții sale, acestea să fie, de fapt, cicatrici de luptă.

Nu este prima dată când reputația lui este pusă sub semnul întrebării, deoarece armura de luptă purtată i-a determinat pe cercetători să se întrebe dacă a fost dur în viața sa.

„Această nouă teorie spune că el este mai degrabă un rege războinic” , a spus Aziz.

„Era ca un adolescent tipic, bea și probabil conducea carul prea repede” .

Statisticile moderne ar susține cu siguranță ideea că vârsta fragedă poate crește probabilitatea unei persoane de a fi implicată într-un incident de conducere în stare de ebrietate.

Citește și

CFR Călători pune în circulație „Trenurile Soarelui”, spre litoral. Vezi programul și tarifele

FOTO|VIDEO. Regele Charles al III-lea, primul monarh care participă călare la parada aniversară „Trooping the Colour”

Cătălin Drulă vrea pol de dreapta, cu el în frunte. Care este decalogul unei posibile guvernări USR