• Un miner de aur canadian a descoperit marți, în timpul unor săpături, un cadavru mumificat de mamut lânos din epoca glaciară.
  • Acest corp mumificat are însă piele și păr, lucru considerat „rar”.
  • În trecut, oamenii au mai găsit rămășițe mumificate de mamut, inclusiv un pui de mamut parțial descoperit în 1948 și un mamut copil, de dimensiuni similare cu Num cho ga, descoperit în Siria în 2007.

Un miner de aur canadian a descoperit marți, în timpul unor săpături, un cadavru mumificat de mamut lânos din epoca glaciară.

Mai exact, în 21 iunie 2022, un pui de mamut lânos mumificat, aproape complet, a fost găsit în câmpurile aurifere din Klondike, în cadrul teritoriului tradițional Trʼondëk Hwëchʼin. Minerii care lucrau la Eureka Creek au descoperit mamutul lânos înghețat în timp ce săpau prin permafrost.

Tânărul mamut lânos, numit „Nun cho ga” sau „Big baby animal” de către trupa Trʼondëk Hwëchʼin First Nation, este o descoperire care se alătură unui număr de alte descoperiri din epoca glaciară, potrivit unui comunicat de presă.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Acest corp mumificat are însă piele și păr, lucru considerat „rar”, potrivit Huffpost.

În trecut, oamenii au mai găsit rămășițe mumificate de mamut, inclusiv un pui de mamut parțial descoperit în 1948 și un mamut copil, de dimensiuni similare cu Num cho ga, descoperit în Siria în 2007, potrivit CBS News.

Dr. Grant Zazula, paleontolog din Yukon, a declarat că a fost un vis al său să se afle față în față cu un „mamut lânos adevărat”.

Acest vis s-a împlinit astăzi. Nun cho ga este frumos și unul dintre cele mai incredibile animale mumificate din epoca glaciară descoperite vreodată în lume. Sunt nerăbdător să îl cunosc mai bine”, a declarat Zazula.