• Exoplaneta a fost numită Ross 508 b datorită apropierii de pitica roșie – pe care o orbitează la fiecare 10,75 zile.
  • Deși mai multe detalii despre Ross 508 b așteaptă încă să fie descoperite, știm până acum că are un incident de radiație cu 1,4 timpi mai mare decât cel al Pământului.
  • În galaxia noastră au fost descoperite peste 5.000 de exoplanete, iar unele ar putea găzdui viață, experții estimând că alte miliarde de planete ar putea aștepta să fie descoperite.

Există un nou element de interes în sistemul nostru solar, după ce astronomii japonezi au descoperit un „Super-Pământ” care ar putea fi suficient de aproape de steaua sa pentru a fi ospitalier, scrie Indy100.

După cum relatează Science Alert, exoplaneta super-terestră are o masă de patru ori mai mare decât cea a Pământului.

Ea a fost descoperită de telescopul Subaru de la Observatorul Astronomic Național al Japoniei din Hawaii și nu poate fi văzută cu ochiul liber. Se găsește în jurul unei pitice roșii numite Ross 508 și se află la o distanță relativ mică, de 36,5 ani-lumină.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Exoplaneta a fost numită Ross 508 b datorită apropierii de pitica roșie – pe care o orbitează la fiecare 10,75 zile.

Deși mai multe detalii despre Ross 508 b așteaptă încă să fie descoperite, știm până acum că are un incident de radiație cu 1,4 timpi mai mare decât cel al Pământului. De asemenea, se așteaptă să aibă o compoziție mai degrabă stâncoasă decât gazoasă.

Mii de exoplanete descoperite până în prezent

În galaxia noastră au fost descoperite peste 5.000 de exoplanete, iar unele ar putea găzdui viață, experții estimând că alte miliarde de planete ar putea aștepta să fie descoperite.

Super-Pământurile au fost unele dintre cele mai discutate obiecte din sistemul solar în ultima vreme, iar acum s-a raportat că telescopul spațial James Webb va examina două super-pământuri fierbinți, dintre care una cu oceane alcătuite în întregime din lavă.

Nasa a anunțat că cercetarea se va concentra asupra a două lumi stâncoase: 55 Cancri e, acoperită de lavă, și LHS 3844 b, fără aer. Studierea lor ar putea ajuta oamenii de știință să afle cum a fost Pământul timpuriu și, eventual, să ofere noi perspective pentru explorarea lumilor străine.

Aceasta vine după ce una dintre descoperirile semnificative de acest gen a avut loc în 2021, când oamenii de știință au găsit un alt super-Pământ din apropiere, la doar 26 de ani lumină distanță. Noua lume se numește Gliese 486b și este denumită Super-Pământ pentru că este solidă și stâncoasă ca și lumea noastră, dar mult mai mare.