• Un piton carpatin a fost supranumit Two-Face după ce a eclozat cu două capete.
  • Șansele ca un șarpe cu două capete să aibă două capete sunt de aproximativ una la 100.000.
  • A fost efectuată eutanasia pentru a pune capăt și a preveni suferința acestuia.

Un șarpe mutant cu două capete numit după un personaj negativ din Batman a împărtășit soarta omologului său din benzile desenate. Născut în captivitate, șarpele australian a fost dus la The Unusual Pet Vets din Jindalee, Queensland, după ce a eclozat cu două capete. Pitonul carpatin a fost supranumit Two-Face – la fel ca și Harvey Dent, inamicul lui Batman, care moare la sfârșitul filmului The Dark Knight” din 2008. Și, la fel ca și omonimul său, șarpele nu a supraviețuit.

Veterinarul Josh Llinas a declarat: Șarpele a fost clocit în captivitate și inițial s-a crezut că sunt gemeni în ou, dar când a ieșit din ou a fost evident că nu era așa. Nu se știe cu siguranță cum s-a întâmplat acest lucru, dar se crede că era destinat să fie gemeni care nu s-au divizat complet. Toate celelalte exemplare din puiet au fost normale, așa că nu este de așteptat să fi fost o problemă de incubație.”

Șansele ca un șarpe cu două capete să eclozeze sunt considerate a fi de aproximativ una la 100.000. Iar șansele ca un astfel de șarpe să supraviețuiască sunt și mai mari, scrie Daily Mail.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Dr. Llinas a declarat: În acest caz, provocările ar fi dificultățile de bază în ceea ce privește deplasarea din cauza modificărilor severe ale coloanei vertebrale și a poziției capetelor. Ar fi existat dificultăți în a mânca, deoarece această specie este un constrictor, ceea ce ar fi dus la probleme. Ar fi fost dificil ca orice fel de hrană să treacă prin punctul de inserție al celui de-al doilea cap. Erau două inimi, iar una era mult mai mică – era comprimată de inima mai mare și se bănuia că ar fi cedat în viitorul apropiat.

El a continuat: Au fost efectuate o serie de teste și era puțin probabil ca șarpele să trăiască cu o calitate bună a vieții. Acesta a fost motivul pentru care a fost efectuată eutanasia pentru a pune capăt și a preveni suferința.

O autopsie postmortem a arătat că – pe lângă cele două capete – șarpele avea două creiere, doi plămâni, două stomacuri, două vezici biliare și două inimi. Ambele capete împărțeau un singur set de intestine și rinichi și aveau doar un singur testicul între ele – un șarpe normal are două. Deși fiecare cap funcționa independent, capul stâng era cel care decidea în cele din urmă în ce direcție se mișca corpul.