• MTG-I1 este primul satelit european care captează imagini ale fulgerelor.
  • Acesta are menirea de a detecta şi a prognoza furtunile violente.
  • Vor putea fi urmărite oceanele, suprafaţa terestră, compoziţia atmosferică şi incendiile de pădure.

Lansat în decembre 2022, MTG-I1 este primul satelit european care captează imagini ale fulgerelor.

Acesta are menirea de a detecta şi a prognoza furtunile violente care se produc deasupra Europei şi Africii. a anunţat agenţia europeană.

Prin intermediul satelitului, Organizația Europeană pentru Exploatarea Sateliților Meteorologici va putea urmări în timp real oceanele, suprafaţa terestră, compoziţia atmosferică şi incendiile de pădure.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Fiecare cameră foto poate să capteze 1.000 de imagini pe secundă, zi şi noapte, ceea ce îi permite să detecteze cel mai mic fulger cu o rapiditate extraordinară.

,,Suntem în proces de modernizare a tehnologiei noastre pentru a oferi noi moduri de a privi Europa, Africa şi zona mai largă din spaţiu(…) Acesta este satelitul care ne va trimite imagini ale Pământului la fiecare 10 minute. Acestea vor fi imaginile pe care le vom vedea la ştirile de la TV şi la prognozele meteo. Acum avem 16 canale diferite de meteo care provin de la imaginea combinată flexibil, mulţumită acestei informaţii despre o gamă largă de fenomene de mediu. Vom avea informaţii despre suprafaţă, oceane, despre pământ, despre compoziţia atmosferei, precum şi informaţii despre nori. Vom putea, de asemenea, să aruncăm o privire asupra incendiilor de pădure la o scară mai largă”, a afirmat managerul de la EUMETSAT, Mark Higgins.