• După ușa extraterestră misterioasă și bărbatul care face plajă pe o stâncă, iată capul de urs.
  • NASA a surprins o formă geologică ciudată pe suprafața planetei Marte.
  • Asemănarea sa cu un cap de urs a amuzat oamenii de știință și utilizatorii de pe rețelele de socializare.

Nu există urși pe Marte, dar există o caracteristică de suprafață care seamănă foarte mult cu una. Mars Reconnaissance Orbiter de la NASA a surprins o imagine a planetei roșii care ar trebui să declanșeze instinctele tale de pareidolie. Pareidolia este tendința umană de a vedea obiectele familiare în forme aleatorii. În acest caz, este un urs absolut, relataeză presa franceză.

Universitatea din Arizona operează camera HiRise (High Resolution Imaging Experiment) la bordul MRO. A prezentat formația asemănătoare unui urs în HiRise Picture of the Day de miercuri. MRO a capturat priveliștea în decembrie.

O pareidolie

„Fața” este mai mare decât un urs mediu. O versiune la scară unică a imaginii arată că are o lățime de aproximativ 2.000 de metri (6.560 de picioare).

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Din moment ce am stabilit că aceasta nu este o față reală a ursului, sau chiar o artă a ursului realizată de extratereștrii inteligenți inexistenți de pe Marte, ce este?

„Există o movilă cu o structură de colaps în formă de V (nasul), două cratere (ochii) și un model de fractură circulară (capul)”, a spus echipa HiRise.

„Modelul de fractură circulară s-ar putea datora depunerii unui depozit peste un crater de impact îngropat” . Nasul ar putea fi format dintr-un orificiu vulcanic sau de noroi, astfel încât materialul depus peste crater ar putea fi lavă sau noroi.

HiRise are un talent pentru a găsi fețe imaginative pe Marte. Există Happy Face Crater, Cana de la Muppet Show și ciudat Ed Asner. Așa că observarea unei fețe de urs este doar o altă zi pe planeta roșie. Echipa HiRise a spus: „Poate doar rânjește și ia-l”.