- Inelul de Foc se întinde pe o distanță de 40.000 km și are forma unei potcoave.
- Zona include 452 de vulcani și conține peste 75% din vulcanii activi și inactivi din lume.
- Studiile indică faptul că Inelul de Foc al Pacificului s-a format ca urmare a mișcării plăcilor tectonice.
Echipele de intervenție din întreaga lume lucrează non-stop pentru a se reface în urma cutremurelor puternice care au lovit Turcia și Siria. Aceste zone au o activitate seismică puternică, dar se află în afara zonei în care se produc 90% din cutremurele de pe Pământ: inelul sau cercul de foc.
Advertisment
Denumit și Cercul de Foc al Pacificului, acesta înconjoară Oceanul Pacific într-un arc de cerc care trece prin Argentina, Chile, Peru, Ecuador, Columbia, Panama, Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala, Mexic, Statele Unite și Canada. Apoi, arcul se încovoaie în jurul Insulelor Aleutine și coboară pe coastele și insulele Rusiei, Japoniei, Taiwanului, Filipinelor, Indoneziei, Malaeziei, Timorului de Est, Brunei, Singapore, Papua Noua Guinee, Insulelor Solomon, Tonga, Samoa, Tuvalu și Noua Zeelandă.
Inelul de Foc se întinde pe o distanță de 40.000 km și are forma unei potcoave. Zona include 452 de vulcani și conține peste 75% din vulcanii activi și inactivi din lume. Aproximativ 90% dintre cutremurele din lume și 80% dintre cele mai mari cutremure din lume au loc de-a lungul centurii de foc.
Recomandări
Studiile indică faptul că Inelul de Foc al Pacificului s-a format ca urmare a mișcării plăcilor tectonice, care se deplasează ca urmare a proceselor interne ale planetei. În urma acestei mișcări, plăcile tind să se ciocnească, iar uneori o placă se prăbușește sub cealaltă, provocând o activitate geologică intensă la marginile acestor plăci, motiv pentru care pe coastele Pacificului se află numeroși vulcani și cutremure intense.
Partenerii noștri