• Folosirea tehnologiei ARNm a devenit o realitate în timpul pandemiei.
  • Întrebat când ar putea fi accesate vaccinurile împotriva cancerului de către mulți pacienți din întreaga lume, profesorul Sahin a spus că acest lucru s-ar putea întâmpla înainte de 2030.
  • Profesorii Ugur Sahin și Ozlem Tureci au lucrat la pionieratul imunoterapiilor împotriva cancerului adaptate la fiecare pacient în parte.

Un vaccin împotriva cancerului ar putea fi gata de utilizare până în 2030, a declarat echipa din spatele vaccinului Pfizer/BioNTech COVID. Cuplul german, profesorii Ugur Sahin și Ozlem Tureci, care au fondat împreună compania farmaceutică în 2008, au ezitat să spună că pot găsi un leac pentru cancer, dar au spus că au avut descoperiri la care vor continua să lucreze.

Ei au spus că dezvoltarea și succesul vaccinului lor COVID-19, care a fost distribuit în întreaga lume în timpul pandemiei, dă înapoi la munca noastră în domeniul cancerului. Cuplul a lucrat la pionieratul imunoterapiilor împotriva cancerului adaptate la fiecare pacient în parte.

Folosirea tehnologiei ARNm a devenit o realitate în timpul pandemiei, iar ei au declarat că această experiență a contribuit la stimularea activității lor. În timp ce vaccinurile convenționale sunt produse cu ajutorul unor forme slăbite ale unui virus, ARNm utilizează doar codul genetic al virusului.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Un vaccin cu ARNm este injectat în organism, unde intră în celule și le spune să creeze antigene care sunt apoi recunoscute de sistemul imunitar, pregătindu-l să lupte împotriva bolii.

Întrebat când ar putea fi accesate vaccinurile împotriva cancerului de către mulți pacienți din întreaga lume, profesorul Sahin a spus că acest lucru s-ar putea întâmpla înainte de 2030. Profesorul Tureci a declarat în cadrul emisiunii Sunday with Laura Kuenssberg de la BBC: Ceea ce am dezvoltat de-a lungul deceniilor pentru dezvoltarea de vaccinuri împotriva cancerului a fost vântul de coadă pentru dezvoltarea vaccinului COVID-19, iar acum vaccinul COVID-19 și experiența noastră în dezvoltarea acestuia se întoarce la munca noastră în domeniul cancerului.

Am învățat cum să fabricăm mai bine și mai rapid vaccinurile. Am învățat la un număr mare de oameni cum reacționează sistemul imunitar față de ARNm. Ea a spus că dezvoltările au ajutat, de asemenea, autoritățile de reglementare să învețe despre vaccinurile cu ARNm și cum să le abordeze.

Ea a adăugat: Acest lucru va accelera cu siguranță și vaccinul nostru împotriva cancerului. Având o abordare pozitivă, dar precaută, profesorul Tureci a spus: Nu este o problemă. În calitate de oameni de știință, suntem întotdeauna ezitanți să spunem că vom avea un leac pentru cancer.

Avem o serie de descoperiri și vom continua să lucrăm la ele. În august, Moderna a declarat că a dat în judecată BioNTech și partenerul său, gigantul farmaceutic american Pfizer, pentru încălcarea brevetului privind vaccinul COVID-19 al companiei.