• Fundația Silesian Bridge va intra luna viitoare în palatul din secolul al XVIII-lea din sudul Poloniei pentru a afla dacă se află acolo comori.
  • Se crede că ar fi fost aur și obiecte de valoare aparținând germanilor cărora li s-a spus să predea depozitele pentru a fi păstrate în siguranță.
  • Descoperirea a fost făcută de investigatorul Roman Furmaniak și de echipa sa, care au cercetat locul timp de un an.

Vânătorii de comori au primit permisiunea de a ridica un container îngropat în care cred că sunt ascunse 200 de milioane de euro din aurul nazist.

Fundația Silesian Bridge va intra luna viitoare în palatul din secolul al XVIII-lea din sudul Poloniei pentru a afla dacă comorile se află acolo.

Se crede că tezaurul a fost furat la ordinul șefului SS Heinrich Himmler pentru a crea cel de-al patrulea imperiu, scrie mirror.co.uk

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

La începutul acestui an, am relatat cum grupul a găsit un metal de 1,5 metri îngropat la 3 metri sub suprafață în satul Minkowskie.

Descoperirea a fost făcută de investigatorul Roman Furmaniak și de echipa sa, care au cercetat locul timp de un an.

Vorbind despre videoclipul recent publicat pe Youtube, Roman a spus că acum li s-a permis să ridice containerul.



El a spus: „Scopul fundației este de a verifica poveștile conținute în jurnal, lucru pe care îl facem deja de mulți ani”.

El a adăugat: „Fundația a primit în sfârșit o Autorizație.

Roman și cercetătorii săi descoperiseră locația după ce au găsit documente secrete, un jurnal al unui ofițer SS și o hartă.

Ei au obținut aceste informații de la descendenții unor ofițeri aparținând unei vechi societăți creștine cunoscute sub numele de Loja Quedlinburg, care datează de peste 1.000 de ani.

Printre pachetele de documente se află o scrisoare a unui ofițer superior SS către una dintre fetele care lucrau la palat și care mai târziu i-a devenit amantă.

În jurnal este descrisă o ascunzătoare care conține 47 de opere de artă de importanță internațională, despre care se crede că ar fi fost furate din colecții din Franța.

Organizația secretă a lui Himmler era cunoscută pentru că a răscolit lumea în căutare de obiecte sacre în încercarea de a găsi dovezi pentru teoriile rasiale bizare ale lui Hitler.

Alte obiecte de valoare sunt mult mai banale și ar putea include depozite bancare de la Reichsbank, precum și de la bănci germane private și depozite civile.

Germanii au fost încurajați să depoziteze cât mai mulți bani și bijuterii din aur înainte ca țara să cadă în mâinile Armatei Roșii dezlănțuite.

Potrivit legendei locale, comoara a fost colectată în clădirea sediului poliției din Breslau și depozitată în lăzi în timp ce națiunea se pregătea pentru hoardele sovietice care urmau să vină în ultimele zile ale celui de-al Doilea Război Mondial.

Se crede că comoara ar fi trebuit să fie transportată din Breslau spre Munții Sudeți, dar a dispărut la scurt timp după plecare, iar urma s-a pierdut.

O teorie este că Himmler însuși ar fi ordonat să fie ascunsă în cazul în care ar fi supraviețuit războiului și ar fi putut încerca să creeze un al patrulea imperiu după căderea lui Hitler.

Anterior, Roman a insistat că echipa sa nu este în interes personal și că vrea doar să returneze comorile proprietarilor de drept.