• Gemenii identici, de exemplu, au același set de gene, dar, pe măsură ce îmbătrânesc, profilurile lor de expresie genetică diferă.
  • Nivelul la care sunt exprimate genele -; adică, creșterea sau scăderea activității -; determină totul.
  • Constatările au implicații pentru eforturile de a corela bolile îmbătrânirii cu variația genetică la oameni.

Pe fondul numeroaselor speculații și cercetări privind modul în care genetica noastră influențează modul în care îmbătrânim, un studiu al Universității din California, Berkeley, arată acum că vârsta, diferențele individuale din ADN-ul nostru contează mai puțin pe măsură ce îmbătrânim și devenim predispuși la boli ale îmbătrânirii, cum ar fi diabetul și cancerul.

În cadrul unui studiu privind efectele relative ale geneticii, îmbătrânirii și mediului asupra modului în care sunt exprimate aproximativ 20.000 de gene umane, cercetătorii au descoperit că îmbătrânirea și mediul sunt mult mai importante decât variația genetică în ceea ce privește afectarea profilurilor de expresie a multor gene pe măsură ce îmbătrânim.

Nivelul la care sunt exprimate genele -; adică, creșterea sau scăderea activității -; determină totul, de la nivelul de hormoni și metabolismul nostru până la mobilizarea enzimelor care repară organismul. cu alte cuvinte, în timp ce constituția noastră genetică individuală poate ajuta la prezicerea expresiei genelor atunci când suntem mai tineri, este mai puțin utilă pentru a prezice ce gene sunt crescute sau scăzute atunci când suntem mai în vârstă -; în acest studiu, mai mult de 55 de ani. Gemenii identici, de exemplu, au același set de gene, dar, pe măsură ce îmbătrânesc, profilurile lor de expresie genetică diferă, ceea ce înseamnă că gemenii pot îmbătrâni mult diferit unul de celălalt.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Constatările au implicații pentru eforturile de a corela bolile îmbătrânirii cu variația genetică la oameni, a spus Sudmant. Astfel de studii ar trebui, probabil, să se concentreze mai puțin pe variantele genetice care au un impact asupra expresiei genelor atunci când urmăresc ținte medicamentoase.

Aproape toate bolile comune umane sunt boli ale îmbătrânirii: Alzheimer, cancere, boli de inimă, diabet. Toate aceste boli își sporesc prevalența odată cu vârsta, a spus el. Cantități masive de resurse publice au fost investite în identificarea variantelor genetice care te predispun la aceste boli. Ceea ce arată studiul nostru este că, ei bine, de fapt, pe măsură ce îmbătrânești, genele cam contează mai puțin pentru expresia ta genetică. Și astfel, poate că trebuie să fim atenți la acest lucru atunci când încercăm să identificăm cauzele acestor boli ale îmbătrânirii.