• Pentru a nu răni și mai mult persoana de care ne despărțim, e bine să ne măsurăm atent cuvintele.
  • Experții în limbaj te încurajează să eviți clișeele atunci când vrei să te desparți de cineva.
  • Amintește-i partenerului de momentele fericite la despărțire.


Despărțirile pot fi la fel de dureroase precum moartea unei persoane iubite. De aceea, e bine să alegi cu grijă ce cuvinte folosești, dacă decizi că drumurile voastre trebuie să continue în direcții diferite.

Experții în limbaj ai aplicației Preply te încurajează să eviți clișeele precum „nu e vina ta, e vina mea”, „suntem pe lungimi de undă diferite” ,sau „într-o bună zi o să faci pe cineva fericit”.

Mai ales nu spune „te iubesc, dar nu mai sunt îndrăgostit de tine”. Această exprimare poate lăsa urme adânci, deoarece sunt oameni care se agață de aceste cuvinte ani de zile. Și nici „jobul meu e mai important”, nimeni nu-și dorește să audă asta.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Ce și cum să spui?

În primul rând, amintește-i partenerului tău de momentele fericite, bune, pe care le-ați petrecut împreună și că, fie ai nevoie de timp pentru tine, fie că vrei să te dedici carierei, fie nu simți că vă potriviți. Și dacă simți asta, spune-i și de ce. nu lăsa loc de dubii și de întrebări chinuitoare.

Clisee precum: „te iubesc, dar nu mai sunt îndragostit de tine”, sau „o să faci pe cineva fericit la un moment dat” provoaca durere și mai mare. Formularile potrivite ar fi „prețuiesc timpul pe care l-am petrecut împreuna, dar, în acest moment, o relație romantică între noi doi nu e cea mai bună variantă și cred că ar fi mai bine să ne despărțim”.