• Spre șocul localnicilor, o clădire cu aspect bizar, în formă de OZN, a fost observată plutind pe un lac norvegian.
  • Așa-numita structură „Ochiul de somon”, care se află în Hardangerfjordul norvegian, chiar lângă Rosendal, a fost descoperită luna aceasta.
  • Deși pare total ciudat din exterior – cu strălucirea sa care seamănă aproape cu un pește somon sau o balenă – a fost descrisă ca fiind un centru de informare și instalație artistică plutitoare pentru acvacultură”.

Spre șocul localnicilor, o clădire cu aspect bizar, în formă de OZN, a fost observată plutind pe un lac norvegian. Așa-numita structură „Ochiul de somon”, care se află în Hardangerfjordul norvegian, chiar lângă Rosendal, a fost descoperită luna aceasta.

Deși pare total ciudat din exterior – cu strălucirea sa care seamănă aproape cu un pește somon sau o balenă – a fost descrisă ca fiind un centru de informare și instalație artistică plutitoare pentru acvacultură”.

Construit pentru a rezista la valuri de peste 4 m, spațiul din interiorul pavilionului de altă lume a fost creat cu scopul de a inspira și de a informa lumea despre cum să hrănească mai bine planeta cu fructe de mare durabile.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În ciuda fațadei care a fost dezvăluită, interiorul clădirii de 14,5 m înălțime este ținut secret pentru moment. Cu toate acestea, s-a raportat cu entuziasm că în interior va fi amenajat un cinematograf și un spațiu expozițional care va acoperi cele patru etaje.

Pentru a adăuga la forma sa futuristă, vizitatorii vor putea, de asemenea, să facă o intrare grandioasă. Se intenționează ca turiștii și localnicii să poată vizita Ochiul de Somon cu bărci electrice.

Fotografiile sculpturii arată, de asemenea, că aceasta dispune de un punct de belvedere de la ultimul etaj – perfect pentru a face o fotografie, sau șapte, a fiordurilor norvegiene. Creat de arhitecții danezi Kvorning Design, proiectul a fost conceput și finanțat de Sondre Eide, directorul executiv al afacerii de creștere a somonului din a treia generație, Eide Fjordbruk.


Vorbind despre ideea întregului proiect, Gitte Olsson, Kvorning Design Communications Manager, a explicat: „Salmon Eye este un centru de vizitare și de învățare de clasă mondială, conceput pentru a comunica impactul acvaculturii și al tehnicilor sale de producție. Designul exterior al centrului imită pielea lucioasă și argintie a somonului, iar forma preia ochiul peștelui – de aici și numele centrului Salmon Eye”.

El a continuat: Strălucește în Hardangerfjord, unul dintre cele mai impresionante fiorduri norvegiene, și poate fi văzut de la kilometri distanță – poate fi văzut chiar și dintr-un avion care aterizează pe aeroportul din apropiere sau prin cele mai recente imagini din satelit încărcate realizate de Google Earth.

Într-adevăr, devine rapid un punct de reper iconic, plutitor în Norvegia.”

Arne Kvorning, creierul arhitectural al pavilionului, a declarat că a dorit să creeze un spațiu vizionar” și să stabilească noi standarde” pentru lumea designului.

Directorul general al Kvorning Design a declarat: Salmon Eye va deveni un simbol internațional de design pentru Eide Fjordbruk și va revoluționa acvacultura durabilă în viitor. Sunt convins că acest centru de informare și instalație artistică plutitoare pentru acvacultură va stabili noi standarde pentru acvacultura sustenabilă în toate aspectele. Design, interacțiune, cercetare, tehnologie și experiențe imersive. Sunt extrem de încântat să experimentez modul în care ideile inițiale sunt intacte. Salmon Eye seamănă întru totul cu imaginile noastre inițiale. A fost fantastic să concepem pavilionul plutitor împreună cu un antreprenor atât de încrezător, ambițios și vizionar precum Sondre Eide, familia Eide și echipa dedicată de la Eide Fjordbruk, care au crezut în idee și au prevăzut întregul său potențial încă de la început, acum trei ani.”

Deși interiorul complet nu a fost încă dezvăluit, Olsson a descris viziunea sa asupra locului. El a spus: Interiorul constă într-un spațiu de cinema în secțiunea inferioară, iar nivelurile următoare sunt caracterizate de o combinație între o construcție unică de rampă în spirală și platforme de expoziție care oferă un flux perfect de vizitatori și un spațiu foarte flexibil pentru diverse expoziții, conferințe și evenimente legate de industrie.

În partea superioară a Salmon Eye există o terasă deschisă pe acoperiș cu o vedere fantastică la 360 de grade către fiord și munții din jur – și către instalațiile de producție plutitoare ale Eide Fjordbruk.”

Din păcate, pentru cei care doresc să viziteze spațiul, data de deschidere a Salmon Eye nu este disponibilă în prezent.