• Un vârtej misterios a fost surprins de camerele de supraveghere din Hawaii deasupra Observatorului Maunakea.
  • Pasionații de OZN-uri au rămas fascinați de cele văzute și s-au născut dezbateri până când s-a aflat care era sursa „fenomenului”: o bucată desprinsă din racheta Space-X Falcon 9.
  • Ufologii erau deja convinși că au de a face cu un OZN sau, mai fascinant, cu o gaură de vierme deschisă de o civilizație extraterestră.

Un vârtej misterios a fost surprins de camerele de supraveghere din Hawaii deasupra Observatorului Maunakea. Cu toate că ufologii sperau să se confrunte cu un OZN înregistrat, s-a dovedit a fi o simplă bucată desprinsă dintr-o rachetă SpaceX.

Primii care au dezamăgit pasionații de OZN-uri au fost chiar cei care au făcut publice imaginile. „Chiar dacă speram că va rămâne un mister, se pare că ne confruntăm doar cu o bucată desprinsă din racheta SpaceX Falcon 9, lansată din California astăzi. Ce să spunem, cu siguranță a fost ceva rar de văzut”, au transmis cei care au publicat imaginile pe Youtube, conform Bgr.com.

De asemenea profesorul Marco Langbroek,  reprezentant al Universității din Leiden, Olanda, catedra de astronomie, a explicat că ceea ce se vede pe filmare este doar orificiul de evacuare a combustibilului de la treapta superioară a unei rachete SpaceX, lansată în aceeași zi

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Spirala sau vârtejul văzut pe cerul din Hawaii e o caracteristică a rachetei Space X, după ce intră pe orbită, a explicat profesorul. Racheta în cauză a fost lansată de Space X pentru a trimite pe orbită un satelit de spionaj American.

O altă veste proastă pentru fanii fenomenului OZN, se pare că în ultimii ani tot mai mulți oameni cred că au văzut OZN-uri, în realitate fiind tot resturi ale rachetelor Space X. În 2021 în Washington, mai mulți oameni au fost dezamagiți să afle că fenomenele inexplicabile de pe cer erau, de fapt, ușor de explicat, fiind vorba de resturi ale unei lansări de satelit Starlink.