• Mesajul se transmite printr-un limbaj special numit „Remmy”, creat doar pentru vise.
  • Compania REMspace marchează premieră mondială prin tehnica „lucid dreaming”.
  • Dispozitive urmăresc undele cerebrale și semnele vitale și detectează faza de somn REM.
  • „Lucid dreaming” poate reduce coșmarurile și te ajută să îți dezvolți abilitățile motorii.

Să comunici cu cineva în vis…nu mai e nimic SF. Pentru prima dată în istorie și în lume, 2 persoane au reușit să vorbească între ele în timp ce dormeau adânc.

Și nu e un scenariu de film, ci realitate!

Care este secretul din spatele acestei descoperiri?

O companie de neurotehnologie din California, REM Space, a făcut posibilă această premieră mondială.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Totul începe cu visul lucid. Asta înseamnă că persoana care visează știe că visează, este conștientă de acest lucru și poate controla ce se întâmplă în visul său. Poate ți s-a mai întamplat și ție.

Lucid dreaming se întâmplă în faza de somn REM, atunci când creierul e foarte activ. În această stare, creierul e capabil să perceapă mesaje externe și să le proceseze în vis.

În experiment, participanții au fost monitorizați în timp ce dormeau acasă. Iar partea interesantă abia acum vine! Dispozitive speciale pe care neurologii le-au creat, le urmăreau undele cerebrale și semnele vitale, așteptând să detecteze când au intrat în această fază de somn REM, când încep să viseze lucid.

Mesajul a fost transmis printr-un limbaj special numit Remmyo, creat doar pentru vise. Așa că, practic, unul dintre ei a visat un cuvânt, l-a trimis celuilalt, iar acesta l-a confirmat după ce s-a trezit.

Michel Raduga, CEO-ul REMspace, spune că asta ar putea deveni ceva obișnuit în viitorul apropiat.
Imaginează-ți că visele nu vor mai fi doar o lume pasivă, ci un spațiu în care poți comunica, învăța sau chiar rezolva probleme. Primele dispozitive comerciale pentru comunicarea în vise ar putea apărea chiar de anul viitor, cu o adoptare pe scară largă începând din 2030.

Și poate te gândești „de ce să fac asta”? Sau „e util, ma ajută cu ceva”? Gândește-te la beneficiile pe care le ai: poți să controlezi totul. Reduci fricile, coșmarurile, ba mai mult îți poți îmbunătăți abilitățile mentale.

În vis, nu ai limite fizice, poți să te antrenezi într-un sport sau să rezolvi o problemă. Și cel mai tare e că mintea ta percepe toate aceste experiențe aproape la fel ca în viața reală.

Citește și