• NK-9 funcționează după principiul iradierii unui ansamblu de material piezoelectric.
  • Această invenție aduce în prim-plan creativitatea și potențialul generației tinere din România.
  • Vladimir  Vîrzob: Invenția este într-un stadiu incipient, încă trebuie testată tehnica produsului.

Vladimir Vîrzob, „micul Einstein al României”, a inventat la doar 15 ani o baterie nucleară KN-9. Invenția lui Vladimir are dimensiunea unei doze de suc și ar putea alimenta cu electricitate un întreg cartier rezidențial, timp de 100 de ani.

Această invenție, a tânărului de 16 ani, este menită să rezolve problemele de alimentare cu energie pe termen lung, oferind o soluție durabilă și eficientă pentru necesitățile actuale și viitoare ale societății. Potrivit cercetărilor preliminare, bateria nucleară KN-9 poate furniza energie electrică unui întreg cartier rezidențial timp de peste 100 de ani, fără a necesita înlocuiri sau întreținere semnificative.

„Ideea mi-a venit citind din literatura de specialitate. Pot spune că am avut o pasiune încă de mic pentru această zonă a științelor exacte și mi-a plăcut mereu să citesc despre noutățile din știință. În domeniul energetic există, oarecum, o lipsă, așa că am decis să abordez problema dintr-o perspectivă personală și am venit cu ideea bateriei nucleare KN-9. Invenția se află momentan într-un stadiu incipient de dezvoltare, aflându-se într-o stare teoretică de definitivare a conceptului. În continuare, este necesară testarea tehnică a produsului”, a declarat Vladimir Vîrzob la Aleph News.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Citește și