• Voyager 1 se află în prezent la o distanță de aproximativ 24 de miliarde de kilometri de Pământ.
  • Sistemul de date de zbor al lui Voyager 1 colectează informații de la instrumentele științifice ale navei spațiale și le combină cu date tehnice care reflectă starea actuală de sănătate a acesteia.
  • Echipa a primit primele date coerente despre starea sistemelor tehnice ale lui Voyager 1 pe 20 aprilie.

După cinci luni de așteptare, inginerii NASA au primit date descifrabile de la Voyager 1. Aceștia au găsit o soluție creativă pentru a rezolva o problemă de comunicare la bordul celei mai îndepărtate nave spațiale a umanității din cosmos.

Voyager 1 se află în prezent la o distanță de aproximativ 24 de miliarde de kilometri de Pământ. După 46 de ani în Spațiu, sonda a prezentat mai multe semne de îmbătrânire în ultimii ani, scrie CNN.

Cea mai recentă problemă cu care s-a confruntat Voyager 1 a apărut pentru prima dată în noiembrie 2023, când unitatea de modulare a telemetriei sistemului de date de zbor a început să trimită un model de cod repetat indescifrabil.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Sistemul de date de zbor al lui Voyager 1 colectează informații de la instrumentele științifice ale navei spațiale și le combină cu date tehnice care reflectă starea actuală de sănătate a acesteia. Centrul de control al misiunii de pe Pământ primește aceste date în cod binar, sau o serie de unu și zero.

Însă, din noiembrie, sistemul de date de zbor al Voyager 1 a rămas blocat. În timp ce sonda a continuat să transmită un semnal radio constant către echipa de control al misiunii de pe Pământ în ultimele luni, semnalul nu a avut date utilizabile.

Echipa a primit primele date coerente despre starea sistemelor tehnice ale lui Voyager 1 pe 20 aprilie. Deși echipa încă analizează informațiile, datele până acum sugerează că Voyager 1 funcționează normal.

Citește și