14 ani de la lansarea primului iPhone. „Astăzi, Apple va reinventa telefonul”, spunea Steve Jobs, în 2007

  • Steve Jobs a prezentat primul iPhone în 9 ianuarie 2007.
  • Costa 499 de dolari și a fost cumpărat de peste 6 milioane de persoane.
  • Peste două miliarde de modele iPhone au fost vândute până acum în lume.

De 14 ani, putem sta pe net de pe telefoane, nu doar de pe calculator. Primul iPhone a fost prezentat de Steve Jobs în 9 ianuarie 2007, rostind aceste cuvinte. „Aici nu vorbim de 3 device-uri separate! Este un singur device! Și îl numim iPhone! Astăzi, Apple va reinventa telefonul”, spune Steve Jobs.

A fost smartphone-ul de la care s-au inspirat apoi și alte companii. 30 de luni a lucrat Apple pentru a crea primul iPhone și a investit 150 de milioane de dolari. Din acel moment, telefoanele cu butoane au început să dispară.
Acum, peste 3.5 miliarde de oameni au un smartphone în buzunar.

„Un iPod. Un telefon. Ați înțeles?”

Primul iPhone costa 500 de dolari. În 14 ani, peste 2 miliarde de oameni au cumpărat un iPhone. Ca să înțelegi cât a crescut Apple, îți spun așa:
dacă în loc să cumperi primul iPhone, alegeai să folosești acei bani pentru a cumpăra acțiuni la Apple, în prezent acestea valorau peste 300 de mii de dolari.

„Trei lucruri! Un iPod cu ecran mare și control prin touchscreen. Un telefon mobil revoluționar. Și un device fără precedent pentru comunicarea prin internet. Un iPod. Un telefon. Și un dispozitiv de comunicare pe internet. Un iPod. Un telefon. Ați înțeles?”, mai spunea la acea vreme Steve Jobs.