• Telefoanele pliabile sunt o tendință în creștere în rândul mărcilor.
  • Producătorii au fost promițători în ceea ce privește lansările de dispozitive pliabile în anul care tocmai se încheie, cu nu mai puțin de 13 modele.
  • După cum se știe, telefoanele pliabile de referință sunt de la Samsung, prima companie care a dat lovitura cu două concepte.

Telefoanele pliabile sunt o tendință în creștere în rândul mărcilor. Producătorii au fost promițători în ceea ce privește lansările de dispozitive pliabile în anul care tocmai se încheie, cu nu mai puțin de 13 modele.

Samsung Galaxy Z Fold4 și Samsung Galaxy Z Flip4

După cum se știe, telefoanele pliabile de referință sunt de la Samsung, prima companie care a dat lovitura cu două concepte, cel cu deschidere tip carte convertibilă în tabletă și cel de buzunar. Samsung Galaxy Z Fold4 și Samsung Galaxy Z Flip4 au ajuns pe piața internațională în luna august. Primul, cu suport pentru S Pen, prezintă un ecran interior de 7,6 inci (cel cu clapetă este de 6,2) și o cameră principală de 50 MP.

Acesta integrează procesorul Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, același ca și elegantul Z Flip4, coroborând caracterul atrăgător și linia sa fără cusur. Mini-ecranul său exterior de 1,9 inci a fost din nou o sursă de interes și curiozitate. Atunci când este desfășurat, panoul său interior atinge 6,7 inci.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Huawei P50 Pocket, Huawei Mate Xs 2 și Huawei Pocket S

Huawei P50 Pocket, primul telefon pliabil de buzunar al mărcii chineze, a ajuns în Spania în ianuarie, după ce a fost lansat în gigantul asiatic în decembrie. Mai exact, ediția premium cu un design de micro-sculptură 3D, rezultat al unei colaborări cu designerul olandez Iris Van Herpen. Pe capacul său se vedeau două sfere, o matrice pentru camerele de luat vederi și cealaltă ca mini-ecran.

Huawei Mate Xs 2 a fost comercializat și în Spania la sfârșitul lunii august, după ce a fost lansat în China în luna mai. Un dispozitiv pliabil captivant, deși nu pentru toate gusturile (și nici pentru toate buzunarele: 2.000 de euro), care, la fel ca Mate X și Mate Xs, predecesorii săi, subminează conceptul de carte și îl materializează în felul său, lăsând paginile” în exterior. Ecranul în sine acționează ca un capac atunci când este pliat.

Iar în noiembrie, compania a prezentat în China Huawei Pocket S, al doilea său telefon pliabil de tip Flip, cu un ecran principal de 6,9 inci și, pe capac, cunoscutele cadrane, dintre care unul este, bineînțeles, pentru mini-screen.

Motorola Razr 2022

Motorola a lansat Razr 2022, a treia generație a dispozitivului său pliabil, la începutul lunii noiembrie, tot în Spania. Razr 2022 este un dispozitiv pliabil de buzunar apreciabil, care a fost îmbunătățit și se angajează să introducă funcții de ultimă generație. Deși la nivel de stil este încă puțin sub concurență, iar prețul său (1.200 de euro) poate fi în defavoarea sa, este o alternativă solidă.

OPPO Find N2 și OPPO Find N2 Flip

Noile telefoane pliabile de la OPPO, care au debutat pe partea de pliere în urmă cu puțin peste un an cu OPPO Find N, sunt ultimele care și-au făcut apariția, deși le menționăm mai devreme în listă pentru că unul dintre ele, cel de buzunar, este confirmat că va fi vândut în Spania în 2023. OPPO Find N2 Flip se diferențiază de standardul de pe piață datorită ecranului secundar mai mare (3,62 inci), care este dispus și el pe verticală. De asemenea, se remarcă prin faptul că stimulează aspecte pe care dispozitivele pliabile nu pun de obicei prea mult accent, și anume bateria și încărcarea rapidă.

OPPO Find N2, moștenitorul direct al originalului, păstrează profilul compact, după cum indică ecranele de 5,54, respectiv 7,1 inci. La 233 de grame (cu 42 de grame mai puțin decât predecesorul său), este cel mai ușor telefon cu pliere în plan orizontal din industrie.

Xiaomi Mix Fold 2

Xiaomi a lansat în august în China Mix Fold 2, al doilea său dispozitiv pliabil, care, la fel ca primul, nu va ajunge în Europa. Mix Fold 2 are un ecran principal de 8,02 inci și un ecran exterior de 6,56 inci. Una dintre caracteristicile sale remarcabile este grosimea redusă (11,2 mm atunci când este pliat).

Honor Magic V și Honor Magic Vs

Honor s-a alăturat dinamicii pliabile în ianuarie anul trecut cu Magic V, definit de un ecran exterior de 6,45 inci și un ecran interior de 7,9 inci. Acest dispozitiv pliabil asemănător unei tablete pliabile a fost urmat în noiembrie de Honor Magic Vs, care, spre deosebire de cel precedent, va fi comercializat în afara Chinei, așa că nu putem exclude posibilitatea de a-l vedea în Europa. Îmbunătățirea balamalei se manifestă prin faptul că structura de susținere a acesteia este formată din numai patru componente, fără a-i compromite robustețea.

Vivo X Fold și Vivo X Fold+

La fel ca Honor, 2022 a fost intrarea Vivo pe piața telefoanelor pliabile de tip carte pliabilă, în care a produs deja două generații. În aprilie a apărut Vivo X Fold, iar apoi în septembrie a venit rândul lui Vivo X Fold+, o continuare a originalului cu îmbunătățiri logice, reprezentate în primul rând de procesor și de încărcarea rapidă. Snapdragon 8 Gen 1 a fost actualizat la Snapdragon 8+ Gen 1, iar viteza de încărcare a crescut de la 66W la 80W.