• Primii 24 de români care au făcut cerere să primească buletin biometric au intrat azi în posesia documentului, la Cluj-Napoca.
  • În total, au fost peste 500 de cereri.
  • Noua carte de identitate are mărimea unui card bancar și înlocuiește Cardul Național de Sănătate.

Primii 24 de români care au făcut cerere să primească buletin buometric au intrat azi în posesia documentului, la Cluj-Napoca. În total, au fost peste 500 de cereri.

Adrian are, de astăzi, carte de identitate electronică.

Sincer eu sper să mă ajute la accesarea oricăror servicii electronice de guvernare pe care ar putea să le plaseze primăria și alte autorități. Formatul mai mic este mai convenabil. Procedura este la fel ca la un buletin normal, puțin mai high tech decât ce era”, este de părere Adrian.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ

Documentul este dotat cu un spațiu de stocare electronic în care sunt inserate datele tipărite pe document precum și un certificat digital pentru semnătura electronică avansată.

Proiectul pilot de eliberare a cărților de identitate electronice a început acum o lună, la Cluj-Napoca.

În maximum nouă luni proiectul se va extinde și în alte orașe din țară.

Ce aduce noua carte de identitate? Un nou format, un format ID one. Pe lângă funcția de document de identitate, acest nou document are și funcția de document de călătorie. Cu acest document titularul va putea să deschidă acele porți automate la frontieră. Lotul pe care l-am adus are 67 de bucăți, astăzi au fost programate 24 de persoane, întrucât eliberarea presupune un interval de 5 minute”, a explicat Cătălin Giulescu, chestor de poliție și director Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din MAI.

Noua carte de identitate are mărimea unui card bancar și înlocuiește Cardul Național de Sănătate.