- ITU investește în infrastructură pentru a asigura accesul universal la internet.
- Inițiativele ITU fac internetul mai accesibil și îmbunătățesc competențele digitale.
- Un abonament mobil de bandă largă într-o țară cu venituri mici costă aproximativ 9% din venitul mediu.
2,6 miliarde de oameni din lume încă nu au acces la internet. De ce se crează acest decalaj digital semnificativ? Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor lucrează pentru a asigura accesul universal la internet și pentru a reduce acest decalaj.
Hai să vedem care sunt inițiativele ITU pentru internet?
Accesul universal la internet vine cu multe avantaje. Poate îmbunătăți educația, oportunitățile de muncă, sănătatea. Uniunea Internațională de Telecomunicații lucrează pentru a depăși acest decalaj și pentru a asigura accesul universal la internet. În prezent, o mare parte a populației globale nu are acces la internet, în special în zone rurale și țări cu venituri mici. ITU și partenerii săi investesc în infrastructură și inițiative pentru a închide acest decalaj. Până în mai 2024, programe precum Coaliția Digitală Partner2Connect, au asigurat mai mult de 500 de angajamente în valoare de aproximativ 40 miliarde de dolari pentru a spori acest acces. Costul ridicat al abonamentelor și lipsa de hardware adecvat limitează accesul.
De exemplu, un abonament mobil de bandă largă într-o țară cu venituri mici costă aproximativ 9% din venitul mediu. O cotă de 20 de ori mai mare decât în țările cu venituri mari. ITU și partenerii oferă soluții: Printre inițiativele lor se numără dotarea școlilor din zonele rurale cu internet gratuit, dar oferă și pachete de date și formare digitală pentru persoane din zone defavorizate. În timp ce 89% din populația din țările cu venituri mari are acces la 5G, doar 1% dintre oamenii din țările cu venituri mici au acest acces. ITU lucrează acum la accesul tuturor la 5G și extinderea prăpastiei digitale.