• Deși România este codașă în UE în multe privințe, precum și la capitolul ,,digitalizare”, tot mai mulți români folosesc inteligența artificială.
  • ,,Inteligența artificială îi poate ajuta pe tineri să devină mai productivi”, susține un programator.
  • ,,AI este util pentru informații și imagini, dar elimină factorul uman”, declară un gamer.

3/10 din români care au acces la internet folosesc zilnic instrumente cu inteligență artificială precum ChatGPT, Midjourney sau Bing AI.

4/10 folosesc inteligența artificială săptămânal, dar sunt și destui români care nu o folosesc deloc, potrivit unui sondaj făcut de The Center la comanda publicației G4Media.

Mai multe detalii ne oferă Alexandru Panait, programator și expert în securitate cibernetică.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

,,Acum nu știu targetul pe care au fost făcute aceste studii, dar mă bucur tare mult că din ce în ce mai mulți tineri înțeleg cât de importantă este inteligența artificială și că îi poate ajuta să fie mai productivi”, susține Alexandru Panait, programator și expert în securitate cibernetică.

Mulți dintre utilizatorii pasionați după tehnologia virtuală nu prea par să fie încântați de inteligența artificială, considerând-o utilă, dar și nocivă pentru umanitate.

,,Consider că AI a avansat până într-un punct în care ai nevoie de informații, da, te ajută, decât să cauți pe 50 de site-uri Îți dă direct toată informația și apoi poți să verifici tu sursa. Dar sincer, nu am folosit până acum niciodată . Mi se pare că elimină un pic factorul uman, călătoria în sine, să cauți și să descoperi tu. Din păcate, AI este foarte folosit în grafică, în imagini, și care sunt contrafăcute. Asta e partea negativă a lucrurilor”, declară Alex Ghimpea, student și gamer pasionat de jocuri video.