• Tehnologia A.I. depinde în mare măsură de informațiile colectate de pe internet.
  • Dacă A.I. colectează informații produse de A.I., rezultatul va fi informație de slabă calitate.
  • Companiile A.I. nu au voie să colecteze informații cu copyright, ceea ce reduce mai mult calitatea informațiilor.

Un studiu realizat de cercetători ai universităților Oxford și Cambridge relevă că peste jumătate din conținutul publicat pe Internet este generat de Inteligența Artificială sau tradus printr-un algoritm A.I. Paradoxal, acest lucru îngrijorează mai ales companiile care produc tehnologia A.I.

Conform studiului, răspunsurile generate de Inteligența Artificială la întrebări au scăzut în valoare și acuratețe după fiecare încercare.

„Este surprinzător cât de repede intervine colapsul modelului și cât de evaziv poate fi. La început, afectează datele minoritare – datele care sunt slab reprezentate. Apoi afectează diversitatea rezultatelor, iar varianța se reduce. Uneori, se observă mici îmbunătățiri pentru datele majoritare, care ascund degradarea performanței în cazul datelor minoritare. Prăbușirea modelului poate avea consecințe grave”, a explicat Dr. Ilia Shumailov de la Universitatea din Oxford.

Recomandări

TRUMP RESPINGE SONDAJELE
DIASPORA FACE DIFERENȚA
VIITORUL MOLDOVEI SE DECIDE
NOVO, CONTRA OBEZITĂȚII
SĂNĂTATE CU ORICE CHIP
UNDE MĂNÂNCI AZI?

Potrivit cercetătorilor, degradarea calității răspunsurilor de către chatbots este o supradoză ciclică de conținut generat de Inteligența Artificială.

După cum probabil știți, modelele de Inteligență Artificială depind de informațiile de pe internet pentru formare. Ca atare, dacă informațiile de pe internet sunt generate de A.I. și inexacte, exercițiul de formare devine ineficient, determinând generarea de răspunsuri greșite și de informații eronate.

Citește și