9 din 10 oameni din țările din lumea a treia respiră aer poluat. Cum luptă Google împotriva poluării

  • O echipă de ingineri din Uganda lucrează intens la o soluție prin care să îmbunătățească proprietățile calitatea aerului de pe continentul african.
  • Inginerii de la Universitatea Makerere au instalat senzori pe clădiri și pe spatele mașinilor de taxi.
  • Google a ales să sponsorizeze acest start-up. Ba chiar le-a oferit consultanță tinerilor cercetători.

9 din 10 oameni din țările din lumea a treia respiră aer poluat. Dar o echipă de ingineri din Uganda lucrează intens la o soluție prin care să îmbunătățească proprietățile calitatea aerului de pe continentul african. Metoda nu ar strica nici la noi.

„Nivelul de poluare din Kampala este foarte ridicat. Din păcate, acest lucru este adevărat cu privire la multe orașe africane. Aproximativ 7 milioane de oameni mor în fiecare an.“

Inginerii de la Universitatea Makerere au instalat senzori pe clădiri și pe spatele mașinilor de taxi. Astfel au colectat informații, în timp real, cu privire la gradul de poluare din aer. Apoi a fost folosit un software cu inteligență artificială, care analizează particulele de aer și prezice nivelul de poluare.

Google a ales să sponsorizeze acest start-up. Ba chiar le-au oferit consultanță tinerilor cercetători. „Folosim inteligența artificială ca să aflăm care este sursa poluării. Dar ne ajută și să prezicem care va fi calitatea aerului în următoarele zile. Și folosim aceste informații pentru a informa agențiile guvernamentale și să ajutăm la reducerea poluării în orașele noastre“.