• Noua consolă de la Sony s-a lansat pe 19 noiembrie
  • Cererea mare şi stocurile limitate au făcut ca PS5 să fie greu de găsit
  • Gamerii români sunt trişti, însă nu şi-au pierdut total speranţa. Vor încerca şi în ianuarie

Dacă nu ai prins consola la precomandă, ai șanse mici să o mai vezi anul acesta. Doar în America au existat stocuri mai mari acum o săptămână.

În Marea Britanie a fost cel mai mare haos. La magazine precum Tesco sau Currys s-a anunțat că Playstation 5 va fi pe stoc, însă imediat acesta s-a epuizat. Iar Game a dat vina pe dimensiunea consolei. Au spus că nu au putut să transporte un volum mai mare de console pentru lansare.

În România, gamerii sunt și mai triști. Sony România și retailerii anunță că până în ianuarie nu vor mai avea consola în stoc.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Ai mai multe șanse să câștigi la loto decât să prinzi un Playstation la pre-order în momentul de față. Nimeni nu prea a reușit să prindă, adică sunt foarte puțini oameni care au reușit să prindă. Mai încerc în ianuarie când am înțeles că o să vină al doilea val de precomenzi sau de comenzi pt PS5 și sper ca atuncă să pun și eu mâna pe unul”, a spus un gamer român.

CNN vine cu o explicație pentru faptul că Playstion 5 și Xbox X sunt foarte greu de găsit. Conform analiștilor, Sony și Microsoft nu vor obține profit decât marginal pentru consolele vândute și atunci au limitat volumul de producție, cel puțin în primele luni după lansare. Incertitudinea provocată de pandemie a avut și ea un rol.