• Aptera este primul vehicul electric solar cu 3 roți cu o autonomie de aproape 2000 km.
  • Aptera consumă mai puțin de 100 Wh pe kilometru.
  • Aptera atinge viteza de 60 km/h în 3,5 secunde.

Aptera este primul vehicul electric solar cu 3 roți cu o autonomie de aproape 2000 km. Are tracțiune integral și cuplu vectorizat, care oferă control, stabilitate și confort. Aptera recoltează suficientă lumină solară pentru a călători peste 17.000 de km pe an.

Cu alte cuvinte, Aptera consumă mai puțin de 100 de wați oră pe kilometru, merge de cinci ori mai departe decât alte vehicule electrice cu sistem solar de aceeași dimensiune. Și asta nu e tot.

Aptera are motoare electrice răcite cu lichid care o propulsează de la 0 la 60 de km în doar 3,5 secunde, cu o viteză maximă de 177 km/h. Arată ca mașina lui Batman și este construită din materiale ușoare, care sunt în general mai rezistente decât oțelul. Echipa CNET a testat mașina la ea acasă.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Începem cu aerodinamica. Forma pe care o vedeți este o siluetă cambrată, aerodinamică, cu roțile exterioare ieșite în afară, care are cea mai mică rezistență decât a oricărui vehicul contruit vreodată. Trei roți este rezultatul celui mai eficient vehicul de pe șosele. Doar prin scoaterea roților în afară obținem aproapre 20% mai multă aerodinamică”.