• OpenAI lansează unelte anti-dezinformare în acest an electoral.
  • Startupul promite că blocheze tehnologia sa AI pentru campanii politice.
  • Impactul conținutul fals poate influența rezultatul alegerilor din multe state.

OpenAI va interzice chatboții care pretind că sunt candidați la alegeri, va include știri oficiale despre procesul electoral, iar pozele create cu AI vor fi etichetate. Acestea sunt doar câteva din măsurile anunțate de strartupul AI ca răspuns la temerile legate de impactul Inteligenței Artificiale în dezinformarea alegătorilor, anul acesta.

Ce s-ar putea întâmpla la alegerile din SUA, dacă AI-ul va fi folosit pentru dezinformare?


Chatboții ar putea crea, de asemenea, mesaje personalizate adaptate fiecărui alegător, sporindu-le potențial eficiența la costuri reduse. Senatorul Amy Klobuchar (D-Minn.) și-a exprimat îngrijorarea că ChatGPT ar putea interfera cu procesul electoral, spunând oamenilor să meargă la o adresă falsă atunci când sunt întrebați ce să facă dacă rândurile sunt prea lungi la un loc de votare.

Alte companii, inclusiv Google și producătorul de Photoshop Adobe, au spus că vor folosi și filigrane în imaginile generate de instrumentele lor AI. Dar tehnologia nu este un remediu magic pentru răspândirea imaginilor AI false. Filigranele vizibile pot fi tăiate sau editate cu ușurință. Cele încorporate, criptografice, care nu sunt vizibile pentru ochiul uman, pot fi distorsionate pur și simplu prin răsturnarea imaginii sau prin schimbarea culorii acesteia.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Ce inițiative specifice va implementa OpenAI pentru a asigura integritatea procesului electoral?
Va interzice boții creați în numele unor candidați falși și va miza pe transparenșa conținutului generat artificial.


Inginerii de la OpenAI plănuiesc să implementeze acreditări digitale care codifică proveniența conținutului folosind criptografia pentru imaginile generate de DALL·E 3.


În colaborare cu Asociația Națională a Secretarilor de Stat (NASS), OpenAI lucrează pentru a oferi utilizatorilor acces direct la informații oficiale despre votare pe CanIVote.org. Această colaborare este proiectată pentru a furniza informații precise despre procedurile de votare.


De asemenea, ChatGPT va direcționa utilizatorii către site-uri autoritative pentru informații despre alegeri.

Citește și