• Gigantul electronic se aştepta să producă 90 de milioane de iPhone-uri în ultimul trimestru din 2021.
  • Compania a fost nevoită să le spună partenerilor săi că producţia va fi redusă cu până la 10 milioane de unităţi.
  • Acţiunile Apple au scăzut cu 1,2% în tranzacţiile din afara pieţei, în urma acestei ştiri.

Lipsa de semiconductori afectează vânzările la Apple. Din cauza acestei crize, compania este nevoită să reducă producția cu până la 10 milioane de unități.

Producătorii de semiconductori Broadcom şi Texas Instruments au scăzut şi ei cu 1%, sursele spunând că se luptă să livreze la timp suficiente cipuri către Apple. BBC a contactat Apple, Broadcom şi Texas Instruments pentru comentarii.

În septembrie, Apple a lansat patru noi modele de iPhone 13: iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro şi iPhone 13 Pro Max. Precomenzile au început pe 17 septembrie şi livrările au început pe 24 septembrie.

Recomandări

CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD
PLÂNGERI ÎMPOTRIVA BOEING
CÂT TE COSTĂ UN EV?
CE FILM VEZI AZI? BOX-OFFICE ÎȚI DĂ IDEI
ZELENSKI MERGE LA SUMMIT-UL C.E.
CUM SE SCHIMBĂ CONSUMUL DE NEWS?

Milioane de produse din mai multe industrii se bazează în prezent pe cipurile de calculator pentru a funcţiona, iar fabricile producătorilor de semiconductori lucrează în prezent la capacitate maximă pentru a satisface cererea.

Producătorii de smartphone-uri precum Apple – unii dintre cei mai mari cumpărători de cipuri din lume – au fost grav afectaţi, dar şi alte sectoare, precum industria auto şi producătorii de console de jocuri video.

În iulie, directorul general al Apple, Tim Cook, a avertizat investitorii că lipsa semiconductorilor ar putea afecta vânzările de iPhone şi iPad.