• Modelul tactil a ajuns în magazine în 2007 și va rămâne la vânzare până la epuizarea stocurilor.
  • Compania a emis marți o declarație prin care și-a anunțat decizia.
  • Sarcina de a pune muzica la dispoziția tuturor, care a început cu o capacitate minimă de 5 GB, revine altor produse Apple.

Compania regretatului Steve Jobs și-a luat, marți, adio de la iPod Touch, ultimul model al unui music player care a contribuit la modelarea secolului XXI, anunță El Pais.

Acum poate părea ceva obișnuit, dar era revoluționar: un dispozitiv suficient de mic pentru a încăpea în buzunarul pantalonilor, care putea conține mii de melodii. Apple l-a lansat în octombrie 2001 și l-a numit iPod. Acel mic aparat i-a făcut să uite pe nostalgicii de Walkman și a deschis calea către iPhone pentru compania de tehnologie din Silicon Valley. Compania regretatului Steve Jobs și-a luat marți adio de la iPod Touch, ultimul model al unuia dintre playerele care au contribuit la modelarea secolului XXI și au creat o generație de tineri cu căștile în urechi.

Modelul tactil a ajuns în magazine în 2007 și va rămâne la vânzare până la epuizarea stocurilor. Compania a emis marți o declarație prin care și-a anunțat decizia. Sarcina de a pune muzica la dispoziția tuturor, care a început cu o capacitate minimă de 5 GB, revine altor produse Apple, cum ar fi Apple Watch, iPad, diferitele modele de computere Mac și, bineînțeles, iPhone, care a intrat pe piață în iunie 2007.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Muzica a fost întotdeauna o parte esențială a Apple

„Muzica a fost întotdeauna o parte esențială a Apple, iar aducerea ei la sute de milioane de utilizatori nu numai că a avut un impact asupra industriei, dar a redefinit și modul în care muzica este descoperită, ascultată și împărtășită”, a declarat marți Greg Joswiak, vicepreședintele departamentului de marketing al Apple. El a spus că spiritul playerului digital va continua să trăiască și în alte dispozitive Apple. De-a lungul anilor, mai mulți concurenți au lansat rivali pentru iPod, creând o eră de aur pentru Mp3 și pentru formatele digitale. Un model care astăzi a fost eclipsat de streaming.

Primul player a fost prezentat la conferința Apple Music Event din toamna anului 2001. De-a lungul timpului, compania a lansat zeci de produse până în 2014, când producătorul a început să încetinească ritmul lansărilor pentru a oferi iPhone-ului spațiu pentru a se dezvolta. În acel an a eliminat modelul clasic, care s-a născut cu o capacitate de până la 10 GB. Touch a fost unul dintre cele mai ieftine.

Apple, cea mai valoroasă companie din lume, cu o evaluare de 3.000 de miliarde de dolari, a susținut apoi invenția prin crearea unui magazin virtual de melodii pe internet, iTunes Store, care a transformat marca într-un furnizor de conținut multimedia. Apple a lansat cel mai recent model de iPod touch în 2019, care putea fi achiziționat la prețul de 200 de dolari. La acestea a adăugat funcțiile unui smartphone, dar fără apeluri și mesaje text, ceea ce l-a diferențiat de iPhone, cu capacități de 32 și 128 de GB.