• Un sondaj realizat de USA Today arată că durata de viață a bateriei este unul dintre cele mai importante criterii pentru utilizatorii de smartphone-uri Android.
  • Există o corelație directă între durata de viață a bateriei și modul în care o reîncarci.
  • Cu cât efectuezi mai multe cicluri de reîncărcare completă, cu atât mai repede se va degrada bateria.

Un sondaj realizat de USA Today arată că durata de viață a bateriei este unul dintre cele mai importante criterii pentru utilizatorii de smartphone-uri Android.

Există o corelație directă între durata de viață a bateriei și modul în care o reîncarci. Există un număr stabilit de cicluri în care poți crește încărcarea de la 0 la 100%. Cu cât efectuezi mai multe cicluri de reîncărcare completă, cu atât mai repede se va degrada bateria, scrie slashgear.com.

Majoritatea bateriilor litiu-ion au între 400 și 500 de cicluri de încărcare.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Un telefon nou, mai ales unul de ultimă generație nu este deosebit de prietenos” atunci când vine vorba de înlocuirea bateriei. Așadar, dacă dorești să prelungești durata de viață a bateriei, împiedicând degradarea acesteia, este recomandat să nu o reîncarci mereu la 100%.

Care este cel mai bun mod de reîncărcare pentru telefoanele Android?

Urmărește nivelul de încărcare. Producătorii de telefoane Android, cum ar fi Samsung, spun că utilizatorii ar trebui să mențină încărcarea în jurul valorii de 50% sau puțin peste acest nivel. Unele modele de marcă mai noi au o funcție care limitează încărcarea bateriei la maximum 85%.

Câteva dispozitive Android noi, cum ar fi Google Pixel, fac un pas mai departe. Acestea le permit utilizatorilor să păstreze durata de viață a bateriei fără a necesita efort. Google Pixel stabilește automat limita de încărcare la 80% din capacitatea maximă în cazul în care utilizatorul se joacă pe telefon și îl reîncarcă în același timp.