- Airbus și-a completat proiectul autonom de decolare și aterizare
- Unul dintre avioanele sale a efectuat cu succes manevrele automatizate în totalitate
- A350-1000 XWB a avut rolul de aeronavă principală de test a proiectului, având camere de bord care au asistat noua tehnologie
- Finalizarea cu succes a proiectului deschide porțile pentru zboruri complet autonome
- Pilotul automat se ocupă deja de majoritatea funcțiilor în timpul zborurilor
Știai deja că avioanele zboară singure după decolare, datorită pilotului automat, iar piloții se pot relaxa în cea mai mare parte a zborului. Dar Airbus tocmai a dus această idee la nivelul următor, după ce a dovedit că un avion de pasageri poate efectua manevre complexe fără a fi ghidate de pilot.
Advertisment
Producătorul european tocmai a finalizat testarea zborului pentru avionul său autonom, după ce aeronava „a pilotat“ cu succes fiecare fază de zbor pe cont propriu, în timp ce piloții pur și simplu urmăreau, scrie Business Insider.
Peste 500 de zboruri au fost efectuate cu noul Airbus A350-1000 XWB, care a utilizat cu succes „tehnologia de recunoaștere a imaginii“, ce oferă avionului „o pereche de ochi“. Tehnologia, care presupune camere exterioare, a permis ca aeronava să efectueze singură fazele de zbor.
Recomandări
Prima etapă de testare a zborurilor a avut loc în decembrie 2019, de pe aeroportul Toulouse-Blagnac din Franța, când Airbus a reușit să demonstreze că efectuează cu succes decolări autonome. În prima probă, toți piloții trebuiau să alinieze avionul pe pistă și apoi să se așeze și să privească cum avionul își face treaba, ridicându-se singur de la sol.
Acum că Airbus a demonstrat că avionul său poate atât ateriza, cât și pilota singur, porțile sunt deschise pentru zboruri complet autonome.
- Cel puțin 100 de soldați nord-coreeni au fost uciși în luptele din războiul din Ucraina. Alți 1.000 au fost răniți
- Cât de des zbori cu avionul? Media de vârstă a avioanelor de transport a crescut considerabil
- Disney retrage o poveste transgender din serialul de animație pentru copii „Win or Lose” de la Pixar. Ce motive stau în spatele deciziei
- Nick Jonas a primit reacții negative după ce și-a exprimat pentru Elon Musk: „Du-ne în anul 3000”
- Ai putea fi amendat dacă te săruți în public. Ce inițiativă are un avocat italian
Partenerii noștri