• Microsoft îi îndeamnă pe oameni să își actualizeze Windows-ul la ultima versiune disponibilă
  • Aceștia au descoperit o vulnerabilitate care atrage tot mai mulți hackeri
  • Microsoft a anunțat că hackerii au exploatat această breșă, iar atacatorii puteau să instaleze programe, vizualizeze date, să șteargă date sau chiar să creeze noi utilizatori

Microsoft îi îndeamnă pe oameni să își actualizeze Windows-ul la ultima versiune disponibilă, în contextul unei vulnerabilități care atrage tot mai mulți hackeri, informează CNN.

Breșa de securitate, numită PrintNightmare, afectează serviciul Windows Print Spooler. Acesta permite mai multor utilizatori să acceseze o imprimantă.

Microsoft a anunțat că hackerii au exploatat această breșă, iar atacatorii puteau să instaleze programe, vizualizeze date, să șteargă date sau chiar să creeze noi utilizatori cu drepturi depline. Atât Windows 7, cât și Windows 10, sunt expuse acestui risc, Microsoft lansând de grabă actualizări pentru sistemele de operare. Asta în situația în care compania anunțase că nu va mai oferi suport pentru Windows 7.

„Vă recomandăm să instalați aceste actualizări imediat”, a fost declarația oficială a companiei.

Totuși, o veste bună este că actualizarea actuală a securității este cumulativă, ceea ce înseamnă ea conține remedieri și pentru problemele de securitate anterioare.