• Gigantul tehnologic a confirmat că a dezvoltat sistemul în timpul conferinței re:MARS, în Las Vegas.
  • Amazon a dezvăluit o funcție controversată care îi permite Alexei să recreeze vocea oricui, chiar dacă persoana respectivă nu mai este în viață.
  • Deși Amazon nu a precizat când intenționează să lanseze această funcție pentru public, unii și-au exprimat deja îngrijorarea că această tehnologie.

Amazon a dezvăluit o funcție controversată care îi permite Alexei să recreeze vocea oricui, chiar dacă persoana respectivă nu mai este în viață.

Gigantul tehnologic a confirmat că a dezvoltat sistemul în timpul conferinței re:MARS, în Las Vegas. Vicepreședintele senior al Alexa, Rohit Prasad, a evidențiat caracteristica într-un videoclip demonstrativ, în care un copil îi cere asistentului vocal să îi citească o poveste înainte de culcare cu vocea bunicii decedate.

Potrivit New sky, echipa Amazon a realizat ieșirea audio făcând referire la doar un minut din discursul unei persoane. Clipul este apoi folosit pentru a crea un sunet audio mai lung care sună aproape identic cu vocea persoanei respective.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Acest lucru a necesitat invenții în care a trebuit să învățăm să producem o voce de înaltă calitate cu mai puțin de un minut de înregistrare față de orele de înregistrare din studio„, a declarat Prasad în timpul unei conferințe.

Alexa îi sperie pe unii

Modul în care am reușit să facem acest lucru este prin încadrarea problemei ca o sarcină de conversie a vocii și nu ca o cale de generare a vorbirii. Trăim, fără îndoială, în epoca de aur a inteligenței artificiale.

Deși Amazon nu a precizat când intenționează să lanseze această funcție pentru public, unii și-au exprimat deja îngrijorarea că această tehnologie poate fi folosită pentru escrocherii sau pentru a crea relatări false despre oameni.

Deși funcția de imitare a vocii ar putea fi ciudată pentru unii, Prasad a insistat că scopul a fost de a face ca amintirile să dureze„, mai ales după ce atât de mulți dintre noi au pierdut pe cineva drag” în timpul crizelor de sănătate la nivel mondial.