Alfa Romeo intră în jocul mașinilor hibride și vine cu un certificat digital NFT

  • Alfa Romeo a anunțat viitorul SUV, Tonale, un hibrid plug-in.
  • Va fi prima dată când o mașină va veni cu un NFT care arată istoricul mașinii.
  • Tonale va avea și un motor electric care oferă 60km autonomie.

Alfa Romeo intră și ea în jocul mașinilor hibride și a anunțat, pe opt februarie, viitorul SUV, numit Tonale, care vine cu un certificat digital NFT. Modelul de serie este realizat pe baza conceptului arătat, în 2019, la Salonul Auto de la Geneva, însă, imagini cu automobilul au ajuns mai devreme în spaţiul online.

Tonale este primul automobil plug-in hybrid al mărcii italiene, cu o baterie de 15.5 kilowați-oră și vine în mai multe versiuni. Noua mașină intră în competiție cu alte modele precum Audi Q3 and BMW X1. Aceasta oferă 60 de kilometri autonomie. Însă, inovația producătorului italian este alta: cumpărătorul va primi un certificat digital NFT alături de mașină.

Certificatul NFT îți va arăta istoricul mașinii


„Alfa Romeo nu va încerca să-ți vândă vreo imagine generată pe computer a unei maimuțe zombie care poartă coroana britanică, în schimb, va fi folosit ca un registru imuabil care arată istoricul mașinii.”, a explicat Andrew Krok, expert pe piața auto.

Însă, NFT-ul va putea fi folosit doar în cazul mărcii Alfa Romeo. Tonale oferă suport pentru Google Assistant și Amazon Alexa și are un display masiv, de 12.3 inci.

„Tonale este cel mai tehnologizat Alfa Romeo creat vreodată. Cu NFT-ul asociat, prin tehnologia blockchain, aplicată în premieră în lumea automobilelor, se înregistrează unicitatea vehiculului și datele pe care le selectezi, generând certificare garantată prin blockchain a vieții mașinii.”, a spus Daniel Tiago Guzzafame, Head of Alfa Romeo Products.

Denumirea Tonale, ca şi în cazul Stelvio, provine de la o trecătoare din munţii Alpi.

Dimensiunile noului concept, Tonale, încorporează un design tipic al Alfa Romeo, care punctează esența artei și sculpturii italiene. Tonale este inspirat de frumusețea și nuanțele asociate cu formele umane și cu mișcarea luminii rezultată din linii și volume pure.