• Achiziționarea Twitter de către Elon Musk a provocat deja unele tulburări majore în cadrul companiei.
  • Musk a concediat directori de top și a împărtășit planurile sale de a schimba actuala moderare și blocare a conținutului platformei.
  • Mulți se tem că schimbările vor permite discursuri instigatoare la ură și conținuturi nepotrivite pe platformă.

Achiziționarea Twitter de către Elon Musk a provocat deja unele tulburări majore în cadrul companiei. Musk a concediat directori de top și a împărtășit planurile sale de a schimba actuala moderare și blocare a conținutului platformei.

Mulți se tem că schimbările vor permite discursuri instigatoare la ură și conținuturi nepotrivite pe platformă și, ca urmare, mai multe celebrități și personalități de profil au promis că vor părăsi platforma.

Musk și-a anunțat pentru prima dată planul de a cumpăra compania în aprilie. Atunci, actrița și activista Jameela Jamil, activistul Shaun King, scriitorul de benzi desenate Erik Larsen, luptătorul de wrestling Mick Foley și alții au declarat că nu vor folosi Twitter dacă acesta o va cumpăra. Vânzarea de 44 de miliarde de dolari s-a încheiat la sfârșitul lunii octombrie. Acum că Musk deține oficial controlul, mai multe vedete l-au criticat și au făcut același angajament de a pleca, în timp ce altele păreau indecise.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Shonda Rhimes
„Nu stau să aștept ceea ce a plănuit Elon. La revedere”, a scris scenarista și producătoarea pe Twitter la două zile după ce Musk a cumpărat oficial compania. De atunci nu a mai scris nimic pe Twitter.

Sarah Bareilles
Cântăreața a anunțat că va părăsi platforma într-un tweet pe 30 octombrie. „A fost distractiv să folosesc Twitter. Am ieșit. Ne vedem pe alte platforme, oameni buni. Îmi pare rău, dar nu e pentru mine”, a scris ea. De atunci nu a mai scris pe Twitter.

Tony Braxton
Cântăreața a declarat că a fost îngrozită de schimbările pe care le-a văzut după ce Musk a preluat compania și a jurat să stea departe de ea. „Sunt șocată și îngrozită de unele dintre „exprimările libere” pe care le-am văzut pe această platformă de când a fost preluată. Discursul de ură sub voalul libertății de exprimare este inacceptabil, așa că aleg să stau departe de Twitter, deoarece nu mai este un loc sigur pentru mine, pentru fiii mei și pentru alți POC”, a scris ea.

Alexander Winters
Actorul din ‘Bill & Ted’ a spus că părăsește platforma și și-a ținut promisiunea – contul său nu mai este activ. Ultimul său tweet a fost un meme despre preluarea platformei de către Musk, potrivit The Hollywood Reporter.

Brian Koppelman
Showrunnerul serialului Billions a scris pe Twitter că „ia o pauză”, apoi și-a făcut contul privat. În cel mai recent tweet al său, el și-a instruit fanii să îl găsească pe Instagram și TikTok, potrivit The Hollywood Reporter.

Jameela Jamil
Actorul a spus pentru prima dată că părăsește Twitter în aprilie. „Un lucru bun în legătură cu faptul că Elon a cumpărat Twitter este că voi pleca FINALMENTE și voi înceta să mai fiu o amenințare completă pentru societate aici. Așa că este cu adevărat un câștig pentru voi toți”, a scris ea pe Twitter. De atunci, ea a mai scris pe Twitter, iar ultimul ei tweet datează din 26 octombrie – cu o zi înainte ca Musk să cumpere oficial compania. Nu este clar dacă se va întoarce, dar dacă își ține promisiunea, nu se va mai întoarce pe platformă cât timp Musk o va controla.

Rob Reiner
Cineastul i-a îndemnat pe oameni să nu părăsească platforma. „Acum nu este momentul ca cei care luptă pentru a ne păstra democrația constituțională să părăsească Twitter”, a scris el pe Twitter a doua zi după preluare. De atunci, el a mai scris pe Twitter, în principal pentru a promova viitoarele alegeri de la mijlocul mandatului din 8 noiembrie.

Amy Siskind
Activista și autoarea a scris pe Twitter în aprilie că stătea cu gândurile ei și privea, dar că nu s-a decis încă dacă va rămâne pe platformă.

„Această platformă se simte ca și cum ar fi pe moarte”, a scris ea pe Twitter pe 29 octombrie. „Dacă mergeți, puteți găsi conținutul meu și pe Facebook. Am construit acolo o comunitate activă și moderată.”

Shaun King
Activistul a părăsit Twitter în aprilie, dar a revenit câteva ore mai târziu. Cu toate acestea, contul său este acum privat.

Josh Gad
Actorul a spus că nu era sigur că va rămâne cu Twitter. „Există un mare exod care are loc pe această platformă. Nu sunt sigur dacă voi rămâne sau nu.”, a scris el pe Twitter pe 28 octombrie. „Tind să rămân, dar dacă ziua de astăzi este un semn de ceea ce va urma, nu sunt sigur care este rostul. Libertatea de exprimare este mare semnată”. De atunci, el a scris pe Twitter de mai multe ori.