• Amazon lansează un nou sistem de plată care poate fi folosit în magazinele fizice
  • Îți scanezi palma și plătești prin Amazon One
  • Produsul va fi testat inițial în cele două magazine fizice ale Amazon din Seattle

Plata cu smartphone-ul s-a demodat. Amazon vrea să îți citească în palmă.
Cel mai mare retailer online din lume lansează un nou sistem de plată asa ca în loc de card, smartwatch sau telefon, îți pui palma pe un scanner și plătești ce ai cumpărat.

Ca să îți înregistrezi palma, scanezi prima dată cardul la terminalul de plată, apoi palma pentru ca sistemul să facă legătura între cele două.
Noile Scannere Amazon One vor fi testate inițial în magazinele Amazon din Seattle. Inovația celor de la Amazon a stârnit reacții contradictorii.

Amazon spune că poartă discuții pentru a oferi dispozitivul și altor magazine din SUA. Compania are peste 876.000 de angajaţi la nivel mondial. Jeff Bezos, fondatorul companiei, a devenit primul om cu o avere de peste 200 miliarde de dolari.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

“Nimeni nu ar trebui să ofere date biometrice pentru a cumpăra bunuri și servicii. Încercarea Amazon de a normaliza dispozitivele de plată biometrice riscă să construiască o lume în care suntem mai ușor de supravegheat și asta îi privează pe oameni de putere”, spune Silkie Carlo, directorul organizației neguvernamentale Big Brother Watch.