• În ciuda absenței Amazon de la Consumer Electronics Show (CES), gigantul comerțului electronic începe anul cu ochii pe Lună.
  • Călătoria Alexei în spațiu „va ajuta la explorarea modului în care tehnologia vocală și inteligența artificială pot ajuta astronauții în misiunile viitoare”.
  • Artemis I este programat să decoleze de pe rampa de lansare 39B de la Centrul Spațial Kennedy al NASA din Florida la sfârșitul anului 2022.

Amazon a anunțat că intenționează să își trimită asistentul vocal Alexa în spațiu în cadrul programului Artemis I, o misiune fără echipaj uman a NASA care va constitui baza pentru întoarcerea oamenilor pe Lună. Într-o misiune viitoare Artemis II, NASA va trimite prima femeie și prima persoană de culoare pe Lună, relatează BBC.

În ciuda absenței Amazon de la Consumer Electronics Show (CES), gigantul comerțului electronic începe anul cu ochii pe Lună.

La bord, nava spațială Orion va fi lansată cu „cea mai puternică rachetă din lume”, potrivit NASA, iar Alexa se va alătura călătoriei în jurul Lunii ca parte a lui Callisto, o încărcătură utilă de demonstrație tehnologică construită în colaborare cu inginerii de la Lockheed Martin și Cisco.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Călătoria Alexei în spațiu „va ajuta la explorarea modului în care tehnologia vocală și inteligența artificială pot ajuta astronauții în misiunile viitoare”, potrivit unui comunicat.

În plus, compania spune că dezvoltă o serie de experimente, care vor fi disponibile mai târziu în cursul anului, pentru a face explorarea spațială mai accesibilă persoanelor care doresc să urmărească îndeaproape misiunea Artemis. Cu toate acestea, este deja posibil să setați memento-uri care să vă țină la curent cu misiunea, trebuie doar să spuneți: „Alexa, du-mă pe Lună”.

Nava spațială Orion se va deplasa la peste 450.000 de kilometri de Pământ într-o misiune care va dura între patru și șase săptămâni. Potrivit NASA, Orion va rămâne în spațiu mai mult timp decât orice altă navă spațială fără a se andoca cu o stație spațială și, de asemenea, se va întoarce pe Pământ „mai repede și mai fierbinte ca niciodată”.

Artemis I este programat să decoleze de pe rampa de lansare 39B de la Centrul Spațial Kennedy al NASA din Florida la sfârșitul anului 2022.