• Ample, o mică întreprindere, prezintă o stație robotică de schimbare a bateriei în cinci minute în loc de 30 minute.
  • O stație Ample promite să fie între 3 și 10 ori mai ieftină decât orice altă stație de încărcare electrică.
  • Bateria nu este doar electrică, ci și regenerabilă, fiind zero carbon și complet automatizată.

Imaginează-ți că ești pe drum și conduci o mașină electrică în drum spre serviciu. 

Dar mașina ta rămâne fără energie electrică în 30 minute și te temi că vei rămâne blocat pe șosea. Parcă îi auzi deja pe șoferii ce conduc mașini alimentate cu benzină cum te claxonează și te vociferează pe limbaj obscen: ,,Mişcă-ți căruța de aici, eco-veganule. Grajdurile sunt mai încolo!”.

Recomandări

SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
VERSTAPPEN OBȚINE POLE POSITION LA MIAMI
CÂT DAU BOGAȚII PENTRU JO?
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN CHINA
CUM SE TRANSMITE GRIPA AVIARĂ
SPACEY NEAGĂ NOILE ACUZAȚII

Sunt replici acide cu care se înfruntă șoferii de mașini electrice în toată lumea când bateriile lor ajung pe 0 din cauza că guvernele nu investesc în construirea de stații de încărcare. 

Și chiar dacă ai norocul să dai peste una, încărcarea poate dura mai mult decât alimentarea unei mașini cu benzină. Și să întârzii la serviciu este exact ce-ți trebuie pentru a avea o zi cu adevărat începută prost. 

Dar mulțumită unui startup, poți găsi o stație robotizată în apropiere ce-ți schimbă bateria în 5 minute cu una gata încărcată. 

Ample, o mică întreprindere, prezintă o stație robotică de schimbare a bateriei în cinci minute în loc de 30 minute.

Scopul întreprinderii este să ,,Hai să aducem pe șosele 1 miliard de mașini electrice”.

O baterie regenerabilă, 0 emisii de carbon, instalată de o stație automatizată, rapidă și ieftin de construit

Este o nouă modalitate de a furniza energie oricărui vehicul electric prin schimbarea rapidă a bateriei modulare cu una nouă și abia încărcată, în doar 5 minute.

Este la fel de ieftină ca benzina. O stație Ample promite să fie între 3 și 10 ori mai ieftină decât orice altă stație de încărcare electrică. Este ieftin de construit și ieftin de instalat. Pot fi instalate și construite în orice oraș, în maxim câteva săptămâni.

Și bateria nu este doar electrică, ci și regenerabilă, fiind nepoluantă, complet automatizată.

Tehnologia schimbării bateriilor nu este tocmai nouă. Schimbarea bateriilor a devenit chiar o problemă cotidiană la scară largă de când Tesla vinde automobile electrice.

În China este deja o tehnologie răspândită și sunt companii, ca Better Place, ce au avut tentative eșuate.

De la lansarea sa, Ample a construit stații de schimbare a bateriilor în 5 minute din 2021.

În 2021, au apărut primele baterii electrice de mașină cu încărcare în 5 minute . În 2023, sunt de interes stațiile de schimbat bateriile în 5 minute. Primele stații și-a făcut apariția în San Francisco, având parteneriate cu Uber, potrivit CNET.

,,Singura companie care are o modalitate să separe mașina de chimia bateriei, ceea ce înseamnă că facem ca orice mașină să funcționeze cu orice chimie a bateriei, ceea ce ne permite să facem ca bateriile să funcționeze ca benzina. Atunci când te uiți la benzină, indiferent cu ce mașină veniți, o alimentăm cu benzină indiferent de tehnologie, așa procedăm și cu bateriile”, declară John de Souza, co-fondator al întreprinderii Ample.

Cum funcționează?

Ample amplasează propriul platou de interfață de aceeași dimensiune cu cea a bateriei, care este introdusă în mașină din partea de jos. În timpul schimbului, șoferul poate rămâne la bordul mașinii, în siguranță, chiar când platforma se ridică.

Ample promite o tehnologie rapidă care să schimbe bateriile cu ușurință.