• Jeanette Kusel, director interimar al MedTech și digital la Nisa, a declarat că, până acum, pacienților li s-au oferit somnifere și au fost învățați despre igiena somnului.
  • Ea a declarat că o analiză riguroasă, transparentă și bazată pe dovezi a constatat că Sleepio a economisit bani pentru NHS și a redus dependența de medicamentele care generează dependență, folosite uneori pentru a trata această afecțiune.
  • Costul Sleepio este de 45 de lire sterline de persoană.

Sleepio este o nouă aplicație pentru somn, cu inteligență artificială, care ar putea înlocui somniferele pentru persoanele care suferă de insomnie.

Sleepio utilizează un algoritm de inteligență artificială pentru a oferi persoanelor o terapie cognitiv-comportamentală personalizată pentru insomnie (CBT-I). Institutul Național pentru Sănătate și Excelență în Îngrijire (Nice) a declarat că aceasta ar economisi bani pentru NHS, precum și ar reduce prescrierea de medicamente precum zolpidem și zopiclone, care pot crea dependență.

Analiza sa economică a constatat că, după un an de utilizare a Sleepio, costurile cu asistența medicală au fost mai mici, în principal din cauza reducerii numărului de consultații la medicul de familie și a prescrierii de somnifere.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Aplicația oferă un program digital de autoajutorare de șase săptămâni, care presupune un test de somn, sesiuni săptămânale interactive de TCC-I și ținerea unui jurnal despre obiceiurile de somn.

Sesiunile se concentrează pe identificarea gândurilor, sentimentelor și comportamentelor care contribuie la simptomele insomniei. Intervențiile cognitive au ca scop îmbunătățirea modului în care o persoană se gândește la somn, iar intervențiile comportamentale au ca scop promovarea unei rutine de somn sănătoase.
Nice preconizează că până la 800.000 de persoane ar putea beneficia de utilizarea Sleepio în Anglia.

Reducerea consumului de medicamente care creează dependență

Programul este conceput pentru a fi finalizat în șase săptămâni, dar persoanele au acces complet la program timp de 12 luni de la înregistrare. Acest lucru le permite oamenilor să finalizeze sesiunile în ritmul propriu și să revadă sesiunile. De asemenea, participanții pot accesa articole din biblioteca electronică, instrumente online și se pot alătura comunității online de utilizatori Sleepio pentru a primi sprijin.

Un jurnal zilnic de somn îi ajută pe utilizatori să își urmărească progresul, iar programul oferă sfaturi personalizate pentru fiecare persoană în parte. Utilizatorii pot completa jurnalul manual sau datele pot fi încărcate automat de la un dispozitiv de urmărire compatibil, cum ar fi un ceas Apple sau Fitbit.

Dovezile clinice prezentate Comitetului consultativ pentru tehnologii medicale de la Nisa din 12 studii clinice randomizate și controlate au arătat că Sleepio este mai eficient în reducerea insomniei decât igiena somnului și somniferele.