• Ruxandra Florescu este pasionată de arhitectură și vrea să facă o carieră din asta, însă experiența aplicației a făcut-o să-i placă și psihologia.
  • Aplicația Your Panic Support pe care au creat-o cele cinci fete oferă ajutor celor care suferă atacuri de panică și sunt singuri în acele momente.
  • Theodora Oprescu, parte din echipă și ea, s-a confruntat cu atacurile de panică.

Cinci eleve în clasa a XI-a de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din București se clasează în fruntea Europei în cea mai importantă competiție de tehnologie pentru fete. Aplicația Your Panic Support pe care au creat-o le oferă ajutor celor care suferă atacuri de panică și sunt singuri în acele momente.

Ne-am gândit că o aplicație ar fi perfectă, pentru că nu trebuie să stresezi pe nimeni, nu trebuie să ceri ajutorul nimănui în mod deosebit, ai aplicația aceea, telefoanele le avem oricum în permanență, a transmis Alexia Florete, elevă în clasa a XI-a.

Înscrierile începuseră din ianuarie, dar noi am aflat în martie și deadline-urile erau în aprilie, deci am avut doar o lună. Am lucrat foarte mult, mai ales atunci în ultimele săptămâni, a spus Anastasia Tindeche, elevă în clasa a XI-a.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ruxandra Florescu este pasionată de arhitectură și vrea să facă o carieră din asta, însă experiența aplicației a făcut-o să-i placă și psihologia.

Mi se pare foarte interesantă toată chestia asta cu creatul aplicației și dacă ar fi ceva așa ca un fel de back-up plan sau o chestie pe lângă serviciul propriu-zis, mi-ar plăcea la nebunie, chiar e o chestie foarte interesantă să scrii codul și apoi să vezi că se creează ceva, a declarat Ruxandra Florescu, elevă în clasa a XI-a.

Theodora Oprescu, parte din echipă și ea, s-a confruntat cu atacurile de panică. Astfel, a reușit să transforme în soluții incluse în aplicație, ce a trăit chiar ea.

Și știu multe persoane care au avut atacuri de panică și chiar am folosit aceste tactici, CUT toate aceste metode cu acele persoane, le-am explicat ce ar trebui să facă, a spus Theodora Oprescu, elevă în clasa a XI-a.

Deși rezolvă pe moment, o aplicație nu poate rezolva problemele cauzate pe termen lung de atacurile de panică. Asta susține Constantin Cornea, psiholog. Și tot el îți spune de unde poate proveni afecțiunea.

Apare în urma unei depresii sau în urma unei tulburări anxioase. Niciodată atacul de panică nu apare independent de depresie sau anxietate, apare după o anumită perioadă în care adolescentul resimte o anumită tulburare sau o anumită problemă căreia nu îi poate face față și atunci putem spune că atacul de panică este doar vârful unui iceberg care trebuie sondat și rezolvat în consecință. Cu siguranță un psihiatru prin medicație poate ameliora un atac de panică perse, a susținut Constantin Cornea, psiholog.