• Pentru mulți dintre noi, acest lucru sună ciudat, dar realitatea este, de fapt, mult mai puțin alarmantă
  • Această aplicație poate fi folosită de persoane publice, numite „creatori”- scriitori, pictori, muzicieni, creatori de modă, bloggeri
  • Mai exact, este concepută ca o modalitate prin care aceștia se pot conecta mult mai mult cu fanii sau urmăritorii lor decât pe alte canale de social media și, mai important, să câștige și bani din această interacțiune

Cum te-ai simți dacă ai putea plăti pentru a controla viața unei alte persoane? O nouă aplicație îți oferă posibilitatea de a face exact acest lucru, scrie BBC.

Când scriitorul Brandon Wong nu a putut să se decidă ce mâncare să comande într-o seară, el le-a cerut urmăritorilor săi din aplicația de socializare NewNew să aleagă pentru el.

Cei care au dorit să se implice în sondaj au plătit 5 dolari pentru a-și exprima opțiunea, iar votul majoritar a fost că ar trebui să opteze pentru mâncarea coreeană, motiv pentru care exact asta a cumpărat.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Nu puteam decide între chinezi sau coreeni, așa că a fost foarte util”, spune Wong, care locuiește în Edmonton, Canada. „De asemenea, am folosit sondaje NewNew pentru a decide ce haine ar trebui să port în ziua respectivă și multe alte lucruri personale”.

„M-am înscris în pratformă în martie și postez [sondaje] de trei sau patru ori pe săptămână. Am avut până acum peste 1.700 de voturi”, a spus el.

NewNew este ideea antreprenorului Courtne Smith din Los Angeles

Aplicația, care e încă în faza de testare, se descrie ca fiind „o piață umană de valori în care cumpărați acțiuni din viața unor oameni reali, pentru a le controla deciziile și a urmări rezultatul”.

Pentru mulți dintre noi, acest lucru sună ciudat, dar realitatea este, de fapt, mult mai puțin alarmantă. Această aplicație poate fi folosită de persoane publice, numite „creatori”- scriitori, pictori, muzicieni, creatori de modă, bloggeri etc. Mai exact, este concepută ca o modalitate prin care aceștia se pot conecta mult mai mult cu fanii sau urmăritorii lor decât pe alte canale de social media și, mai important, să câștige și bani din această interacțiune.

Când un așa-zis creator își face cont pe NewNew și atrage urmăritori este încurajat să le ceară acestora să voteze atât aspecte privitoare la munca sa, cât și ale vieții personale.

Wong, care este scriitor de ficțiune pe site-ul și aplicația Wattpad, a folosit, de asemenea, voturile NewNew pentru a decide despre ce gen să scrie mai departe, dar și păreri referitoare la numele personajelor sau evoluția intrigii.

Ori de câte ori se votează, utilizatorul platformei primește bani

Creatorul stabilește întrebarea și alege două răspunsuri. Urmăritorii lui votează și pot plăti pentru a face acest lucru de câte ori doresc. Nu își primesc banii înapoi, indiferent care este votul majoritar.

În plus față de vot, urmăritorii pot plăti 20 de dolari pentru a cere unui creator NewNew să facă ceva ce își doresc ei, cum ar fi să numească personajul unei cărți după numele persoanei care a cotizat. Dar creatorul poate respinge toate aceste „oferte” și, dacă face acest lucru, banii se întorc la urmăritor.