• 4% din aplicațiile de sănătate au trimis informații către terți
  • Apple a lansat iOS 14.5, dotat cu un sistem de protecție a datelor
  • Informațiile colectate pot fi utilizate de agențiile de publicitate

Dacă și tu ai aplicații de sănătate pe telefonul mobil, îți spun că 9 din 10 colectează date personale cu caracter sensibil.

Asta arată o analiză publicată în revista British Medical Journal care a verificat peste 20.000 de aplicații de pe Google Play Store.

Unele aplicații au colectat de la utilizatori date precum numărul de pași, caloriile arse sau informații privind perioada menstruală.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Potrivit studiului , două treimi din aplicațiile de sănătate colectează identificatorii de preferințe ale utilizatorului pentru reclame.

O treime îți colectează direct adresa de email și aproximativ un sfert ar putea identifica turnul de telefonie mobilă la care a fost conectat dispozitivul utilizatorului.

De menționat este că mai mult de peste 28% dintre aplicații nici măcar nu au o politică de confidențialitate care să îi explice utilizatorului ce colectează.

Specialiștii din IT le recomandă utilizatorilor să fie atenți la link-ul cu informații de politica de confidențialitate. Dacă aplicația are un astfel de link pe Google Play, atunci ea poate să fie folosită fără probleme. În caz contrar, trebuie evitată instalarea ei.