• Apple a anunțat recent că dezvoltă o tehnologie care să înlocuiască parolele, iar acum a oferit mai multe detalii despre cum va funcționa, relatează GizChina.
  • Dezvoltarea va folosi chei digitale în locul parolelor tradiționale și nu va trebui să fie reținută de către utilizatori, spune Apple.
  • Compania descrie Passkeys ca fiind o combinație de chei digitale unice care sunt mai sigure decât parolele din mai multe motive.

Apple a anunțat recent că dezvoltă o tehnologie care să înlocuiască parolele, iar acum a oferit mai multe detalii despre cum va funcționa, relatează GizChina.

Dezvoltarea va folosi chei digitale în locul parolelor tradiționale și nu va trebui să fie reținută de către utilizatori, spune Apple.

Compania descrie Passkeys ca fiind o combinație de chei digitale unice care sunt mai sigure decât parolele din mai multe motive.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Primul este că, spre deosebire de parolele tradiționale, aceste chei nu sunt stocate pe servere, ci doar pe dispozitivul utilizatorului.

Astfel, hackerii nu pot fura ceva care nu există pe serverul atacat. Doar părțile publice ale cheilor vor fi stocate în servere, care sunt inutile fără elementul cheie, care nu va fi la ele. Apple va oferi, de asemenea, un nivel ridicat de protecție în dispozitivul în sine.

În primul rând, tastele sunt protejate de sistemul de identificare biometrică al dispozitivului – Touch ID sau Face ID. În al doilea rând, cheile vor fi sincronizate cu celelalte dispozitive ale utilizatorului prin intermediul iCloud Keychain și cu criptarea completă a întregului proces. Nici măcar Apple nu va avea acces la chei și nu le va putea decripta sau partaja.

Apple a avut în mod tradițional un ecosistem închis, iar în acest caz este o caracteristică de securitate binevenită. Cu toate acestea, compania s-a gândit și la proprietarii de dispozitive cu alte platforme. Aceștia vor putea scana un cod QR pentru a fi citit. Deocamdată, cel puțin un widget al unui utilizator va trebui să fie cel al Apple. Dacă această metodă este apreciată de utilizatori, ar putea deveni mai răspândită, dar acest lucru este încă destul de departe în timp.