Apple a lansat o actualizare nouă pentru iPhone-uri care remediază probleme potențial periculoase

Apple a lansat o mică actualizare nouă pentru iPhone-uri care remediază probleme potențial periculoase. Actualizarea aduce „remedieri importante de erori și actualizări de securitate” pentru iPhone, conform notelor oficiale de lansare ale Apple, scrie The Independent.

Modificările includ o remediere pentru o problemă care ar putea duce la înghețarea dispozitivelor iPhone 16 și 16 Pro, deoarece ecranul tactil nu ar răspunde. De asemenea, se rezolvă o problemă în care camera foto ar putea îngheța la înregistrarea videoclipurilor.

Cu toate acestea, pe lângă aceste schimbări mai evidente, cea mai nouă actualizare Apple aduce și schimbări importante de securitate. Printre acestea se numără o problemă care permitea unei aplicații să colecteze date audio cu puțin timp înainte ca microfonul să fie activat efectiv.

Dar poate cea mai îngrijorătoare este o eroare de securitate care ar permite parolelor salvate să fie citite de VoiceOver. Aceasta este o caracteristică de accesibilitate care citește informațiile de pe ecran pentru a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere să își utilizeze dispozitivul – dar bug-ul a însemnat că oricine îl utilizează ar putea risca să își audă parola.

Experții au observat că riscul real al unei astfel de erori poate fi scăzut, având în vedere că atacatorii ar trebui să fie suficient de aproape pentru a auzi și apoi nota parola în sine. Dar „orice vulnerabilitate care expune parolele este gravă și îngrijorătoare pentru utilizatori”, a declarat unul dintre aceștia.

Exit mobile version