• Apple a lansat un avertisment important.
  • Modelul iPhone 12 are pe spate un set de magneți puternici care pot provoca probleme grave de sănătate.
  • Un iPhone 12 poate opri un pacemaker dacă telefonul este în apropierea stimulatorului cardiac.

Apple a lansat un avertisment surprinzător. Un iPhone 12 poate opri un pacemaker dacă telefonul este în apropierea stimulatorului cardiac. Acest lucru este posibil din cauza câmpului magnetic emis de tehnologia de încărcare MagSafe, pe care Apple a instalat-o pe spatele telefonului, arată un studiu publicat în jurnalul Heart Rhythm, citat de engadget.com.

Astfel, dacă un iPhone 12 este plasat peste un peacemaker, stimulatorul cardiac poate fi oprit. Tehnologia MagSafe a fost concepută de Apple pentru a face încărcarea wireless mai accesibilă. Testul cercetătorilor a fost realizat pe un peacemaker Medtronic.

„Magneții de pământ rar”, extrem de periculoși

Apple a actualizat recent un document de asistență pentru a avertiza împotriva păstrării accesoriilor iPhone 12 și MagSafe prea aproape de stimulatoare cardiace, defibrilatoare și alte implanturi care ar putea răspunde la magneți și aparate de radio. Telefonul ar trebui ținut la cel puțin șase centimetri distanță în utilizare obișnuită, sau la cel puțin un metru distanță dacă iPhone-ul se încarcă wireless.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ

Acești magneți periculoși pentru stimulatorul cardiac sunt cunoscuți ca „magneți de pământ rar”, neo magneți sau „super magneți”.