• Una dintre femei spune că soțul ei a pus un AirTag în rucsacul copilului lor pentru a o urmări.
  • Acestea spun că micile dispozitive de urmărire, menite să ajute oamenii să găsească cheile sau poșetele pierdute, sunt arma preferată a hărțuitorilor și abuzatorilor.
  • În februarie, Apple a anunțat actualizări planificate pentru a facilita găsirea dispozitivelor și pentru a avertiza mai repede utilizatorii dacă AirTag-uri necunoscute ar putea călători cu ei”.

Două femei dau în judecată Apple după ce au afirmat că dispozitivele AirTag au facilitat urmărirea lor de către foștii lor parteneri. Apple a declarat că a făcut dispozitivele rezistente la hărțuire” – dar un proces colectiv propus, intentat la San Francisco, susține că nu este așa.

Începând de la 24 de lire sterline, AirTags sunt discuri mici – cu un diametru de aproximativ 3 cm – care sunt destinate a fi atașate la chei, portofele, rucsacuri și alte obiecte, astfel încât oamenii să le poată găsi atunci când le pierd. Au crescut temerile că unele persoane folosesc aceste dispozitive de urmărire în scopuri criminale sau rău intenționate. Cele două femei au intentat un proces pentru ele însele și în numele altor persoane care susțin că au fost urmărite din cauza AirTags.

Lauren Hughes s-a mutat pentru a evita un fost iubit și susține că acesta i-a descoperit noua locație după ce a plasat un AirTag în roata mașinii sale. Ea a declarat că acesta a postat ulterior pe internet o fotografie cu un camion de taco din noul ei cartier și a inclus un emoji care face cu ochiul cu hashtag-ul #airt2.0″.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cealaltă reclamantă, care a rămas anonimă, a declarat că soțul ei a dat de urma ei după ce a pus un AirTag în rucsacul copilului lor. Aceștia au descris AirTag-urile ca fiind arma preferată a hărțuitorilor și abuzatorilor” – și susțin că a fost legată de crimele din acest an ale unor femei din Ohio și Indiana.

Dispozitivele utilizează un semnal Bluetooth care poate fi detectat de funcția Find My Network a Apple. Acțiunea în instanță urmărește obținerea unor daune nespecificate pentru proprietarii americani de dispozitive cu iOS sau Android care au fost urmăriți de AirTag sau care sunt expuși” riscului de a fi hărțuiți din cauza presupusei neglijențe a Apple.

Apple nu a răspuns încă la solicitările de comentarii. Compania cu sediul în California a recunoscut că actori răi” au încercat să folosească în mod abuziv AirTags. În februarie, Apple a anunțat actualizări planificate pentru a facilita găsirea dispozitivelor și pentru a avertiza mai repede utilizatorii dacă AirTag-uri necunoscute ar putea călători cu ei”.