• Apple lucrează la un set de realitate virtuală, care nu are nevoie de PC sau consolă.
  • Setul de realitate virtuală include un procesor propriu, la fel ca iPhone și MacBook.
  • Prețul căștii VR de la Apple va fi unul pe măsură: poate depăși 1.000 de dolari.

Apple are o surpriză pentru tine la început de an. După ce a lansat căști wireless de top, acum se aventurează și în realitatea virtuală.

Apple mizează pe tactica aplicată cu succes în cazul iPhone și MacBook: va produce și procesorul căștii. Astfel, device-ul nu va avea nevoie să se conecteze la o sursă externă, ca cele de la Sony sau HTC.

În plus, va avea camere exterioare, ca să-ți arate ce se întâmplă în jurul tău, chiar dacă ai device-ul pe ochi. Mai ai de așteptat însă până vei vedea de ce e în stare casca VR de la Apple.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Bloomberg scrie că prototipul este în faza finală, iar produsul va fi lansat anul viitor. Specialiștii spun că prețul căștii va depăși 1.000 de dolari. Apple s-a gândit și la cum poți folosi casacă dacă porți ochelari.

Apple va elimina complet spațiul unde ar fi ochelarii. Așa că, dacă porți ochelari, nu vei putea să folosești casca. În schimb, va trebui să cumperi o cască de realitate virtuală cu lentile cu prescripție. Desigur, nu vei putea să o împarți cu alte persoane, pentru că va fi doar pentru tine”, a declarat Tyriel Wood, tech YouTube-er.