• Pe 1 aprilie 1976, Steve Jobs și Steve Wozniak au fondat Apple Computer
  • Jobs și-a vândut mașina iar Wozniak un calculator ca să aibă bani pentru companie
  • În prezent, Apple este evaluată la peste 2.000 de miliarde de dolari

Totul are un început, iar prima companie care a atins și pragul de un trilion, și pe cel de două trilioane are astăzi de sărbătorit. Se împlinesc 45 de ani de când Steve Jobs și Steve Wozniak fondau Apple Computer.

Nu au fost singuri la început. Lângă ei s-a aflat și Ronald Wayne, cel care a finanțat proiectul pentru 10% din companie. L-a părăsit însă la mai puțin de 12 zile distanță. Genial la capitolul marketing, Jobs a reușit să monetizeze talentul lui Wozniak iar Apple 1 era scos la vânzare în luna iulie 1976.

Peste un alt an era lansată versiunea mult îmbunătățită, Apple II. În 1985 a venit momentul plecării lui Wozniak de la companie. Câteva luni mai târziu a venit rândul lui Jobs să plece, dar a revenit în 1996, când Apple i-a cumpărat noua companie, NeXT.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Apple a început să pregătească și alte produse. A apărut iPod și iTunes. Însă marea lovitură a dat-o pe 29 iunie 2007.

În prezent, Apple caută noi industrii, precum cea de realitate virtuală. Apple va lansa un astfel de device anul viitor. Apoi va intra în industria de vehicule electrice și se anunță cel mai mare rival pentru Tesla.

Astfel, compania creată acum 45 de ani în garajul lui Steve Jobs va deveni, conform analiștilor, prima companie evaluată la 3 trilioane de dolari.